• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s kávovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový dort s kávovým krémem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový dort s kávovým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks korpus vajíček
    • sůl
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g hladká mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 20
      g kakao
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 500
      ml náplň šlehačky
    • 1
      lžíce káva
    • 250
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
**Náplň: ** Smetanu přivedeme k varu, přidáme kávu (překapávanou,nebo rozpustnou-ne oslazenou) a rozlámanou čokoládu.Vše smícháme do rozpuštění. Necháme vychladit.
2
**Korpus:** Z bílku, špetky soli a 75g cukru ušleháme tuhý sních. Žloutky se zbylím cukrem (75g) vyšleháme a hmoty spojíme. Vmícháme mouku, solamyl, kakao a kypř. prášek. Vznikne lehké těsto. Do vymazané a moukou vysypané formy vlijem těsto - pečem na horkovzduch 160°C - 40min.
3
Vychladlý korpus rozdělíme na tri díli, potřeme krémem.Není příliš vysoký, ale dá se krásně rozdělit.
4
**Můj tip:** jednotlivé díli mažu i marmeládou a přidávám na kolečka nakrájené banány.Na povrch dávám čokoládovou polevu, ale to už si dáte svojí oblíbenou. Zdobím marcipánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketový dort s kávovým krémem

Cuketový dort s kávovým krémem

Kávová roláda s kávovým krémem

Kávová roláda s kávovým krémem

Pusinky s kávovým krémem

Pusinky s kávovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa.A85 | 16. 6. 2014 10:21

    Uvařená šlehačka je sice hustá (po vychlazení) a výborná už sama o sobě, ale pokud jí ještě ušleháme, získáme zhruba jednou takový objem, a přitom stále výborný a přiměřeně hutný krém... :-) je to výborné i pokud nepřidáme kávu, jen s čokoládou - tak dostaneme skvělou pařížskou šlehačku ;-) Dávám vždycky jednu tabulku (100g) kvalitnější hořké čokolády na jeden kelímek smetany ke šlehání... Výhodou je, že skvěle drží tvar, prostě se nerozteče, ať z ní uděláme cokoliv :-)

  • nina9 | 20. 10. 2011 08:39

    Já tu smetanu nešlehám,jen jí hodim na sporák a normálně ji přivedu k varu,jak je to v receptu.U nás se dieta nedrží,tak dávám tu tučnou smetanu. Náplň si dělám ráno a dávám jí do lednice. ;-) ;-) ;-)

  • Zuzka
    Zuzka | 18. 10. 2011 09:25

    Musí se vyšlehat, nejlepší je to svařit den předem a přes noc nechat v lednici. Krásně dotuha se pak vyšlehá, ale měla by mít aspoň 33% tuku. Pokud má míň, je lepší přidat kousek másla s ostatními ingrediencemi.

  • Zumbistka | 17. 10. 2011 15:55

    ta náplň se musí asi vyšlehat, ne? uvařená šlehačka myslím nezhoustne tak, aby se dala namazat na korpus...

  • nina9 | 13. 10. 2011 18:08

    výborný dortík.Byl hned snězený.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Kakao Káva Korpus Náplň Prášek do pečiva Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Cuketový dort

Cuketový dort

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Bramborové knedlíky s vekou

Bramborové knedlíky s vekou

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

81
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
71
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
20
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
20
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
15
Italská nakládaná sušená rajčata
Italská nakládaná sušená…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s kávovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact