• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s kandovaným ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový dort s kandovaným ovocem

autor: kris_pajerova
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový dort s kandovaným ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Korpus
    • 4
      vejce z bílků sníh
    • 200
      g cukr
    • 4
      lžíce horká voda
    • sůl
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 3
      lžička prášek do pečiva
  • Krém
    • 700
      ml mléko
    • 2
      balíček čokoládový pudink
    • cukr dle potřeby
    • 200
      g máslo
    • pomerančová šťáva dle chuti
  • Na ozdobení
    • čokoládové hoblinky na strany dortu
    • kandované ovoce dle potřeby (třešně, brusinky, pomeranč,...)

Postup přípravy receptu

1
Z bílků, špetky soli a části cukru vyšleháme tuhý sníh. Zvlášť ušleháme žloutky se zbylým cukrem a horkou vodou. Do vzniklé žloutkové pěny přidáme mouku, prášek do pečiva a ušlehaný sníh. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150°C na 30 minut. Po upečení necháme řádně vychladnout.
2
Uvaříme si pudink standardním způsobem. Necháme vychladnout. Zvlášť si utřeme máslo s cukrem a trochou pomerančové šťávy, přidáme vychladlý pudink. Můžeme dát na chvíli do ledničky, aby nám krém lehce ztuhl, aby se nám s ním lépe pracovalo.
3
Vychladlý korpus rozřízneme podélně na 3 části. Pro lepší chuť můžeme smíchat trochu pomerančové šťávy a rum a pokapat jednotlivé vrstvy dortu, aby byly vláčnější. Dort naplníme krémem. Část krému si necháme na vnější strany. Kolem dokola můžeme ozdobit čokoládovými hoblinkami nebo plátky. Nahoru uděláme pusinky a ozdobíme kandovaným ovocem, každému dle chuti. Dáme vychladit klidně i do druhého dne, aby se chutě řádně proležely.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou

Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Babiččiny rozinkové sušenky s mandlemi a kandovaným ovocem

Babiččiny rozinkové sušenky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové hoblinky Čokoládový pudink Cukr Horká voda Kandované ovoce Máslo Mléko Polohrubá mouka Pomerančová šťáva Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

46
Švestková povidla
Švestková povidla
41
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby
36
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
35
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
34
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Bydlení ředitele soutěže krásy Sama Dolceho: Panství na pár metrech!

Bydlení ředitele soutěže krásy Sama Dolceho: Panství na pár metrech!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Čokoládový dort IV.
Čokoládový dort IV.
Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)
Čokoládový dort podle italského receptu…
Čokoládový dort s broskvemi
Čokoládový dort s broskvemi
Čokoládový dort s oříšky
Čokoládový dort s oříšky
Čokoládový dort V.
Čokoládový dort V.
Čokoládový dort z červené řepy
Čokoládový dort z červené řepy
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s kandovaným ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact