• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládové pusinky z bezé
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládové pusinky z bezé

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládové pusinky z bezé
Nahrát fotku
 

Suroviny

25 porce
    • sůl
    • 3
      ks bílek
    • 15
      g kakao
    • 150
      g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

1
Troubu zapněte na 140 °C. Bezé připravte z uvedeného množství bílků a cukru, držte se obecných rad pro bezé. Nakonec stěrkou opatrně vmiste 2x prosáté kakao. Hmotu přesuňte do cukrářského sáčku s vroubkovanou hubičkou a na plech vyložený pečicím papírem tvořte pusinky, spirály, vlnky, hlavně ale tvary podobné velikosti. Pečte asi 60 minut, pak nechte vychladnout. Můžete podávat samotné, a jsou-li drobné, poslepovat čokoládovým krémem.
2
Jak na bezé?
3
• Vejce vyndejte včas z ledničky, bílky se lépe šlehají při pokojové teplotě.
4
• Na 1 bílek z vejce velikosti M počítejte s 60 g cukru. Jestliže nechcete příliš sladký dezert, můžete dávku snížit až na 45 g.
5
• Mísa na šlehání musí být důkladně umytá a osušená, i stopa mastnoty způsobí, že sníh nevyšleháte.
6
• Bílky nejdříve šlehejte na střední otáčky. Teprve když začnou tuhnout, můžete přidávat cukr. Výsledná hmota má být hladká, lesklá a zářivě bílá. Lze přidat i kapku citronové šťávy nebo vinného octa.
7
• Při šlehání přidejte špetku soli, ta pomůže tuhnutí a zvýrazní sladkou chuť.
8
• Hmota na bezé je hotová, když se vláčně táhne za metlami.
9
• Bezé se nepeče, nýbrž suší. Když je chystáte samostatné (ne jen na povrch buchty a podobně), troubu si předehřejte na 140–150 °C, proces sušení podle velikosti trvá kolem 35 minut. Troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte vychladnout.
10
• Upečené bezé můžete skladovat ve vzduchotěsné krabičce – vydrží vám tam až měsíc. Jinak je ale určeno k okamžité spotřebě. Pozor ale, v ledničce do druhého dne zvlhne!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu

Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Kakao Sůl Třtinový cukr

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

19
Švestková povidla
Švestková povidla
18
Řepová polévka s koprem
Řepová polévka s koprem
17
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
15
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Mrkvové placičky
Mrkvové placičky

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 2.–3. 8. 2025: Koho čekají dny plné emocí a kdo se nezastaví?

Horoskop na víkend 2.–3. 8. 2025: Koho čekají dny plné emocí a kdo se nezastaví?

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Václav Vydra: Pravda o zdraví Bouškové a natáčení Prostřena!

Václav Vydra: Pravda o zdraví Bouškové a natáčení Prostřena!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Čokoládové muffiny s banánem
Čokoládové muffiny s banánem
Čokoládové muffiny se šlehačkou
Čokoládové muffiny se šlehačkou
Čokoládové müsli
Čokoládové müsli
Čokoládové řezy s hruškami
Čokoládové řezy s hruškami
Čokoládové řezy s meruňkami
Čokoládové řezy s meruňkami
Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
  • Recepty.cz
  • Čokoládové pusinky z bezé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact