• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládové nebe krále Erika
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládové nebe krále Erika

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládové nebe krále Erika
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 125
      g čokoláda
    • 125
      g máslo
    • 175
      g cukr
    • 5
      vejce
    • 55
      g polohrubá mouka
    • 125
      g mleté mandle
  • náplň
    • 250
      g maliny
    • 125
      ml likér malinový
  • ganache
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 250
      g čokoláda
    • 12
      maliny

Postup přípravy receptu

1
Maliny namočíme do alkoholu a necháme marinovat přes noc. Druhý den vymažeme 20 cm kulatou dortovou formu, dno pokryjeme pečícím papírem. Předehřejeme troubu na 180 °C. Čokoládu rozpustíme v kovové misce vložené do kastrolu s vařící vodou. V mixéru utřeme máslo se 120 g cukru do běla, pak za stálého šlehání přidáváme po jednom žloutky. Ze zbylého cukru a bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme rozpuštěnou čokoládu do máslové pěny, přidáme mouku, mandle a sníh (jemně vmíchat). Pečeme 30-40 minut, jen do doby, než protředek sedne. Nechat chladnout pomalu 5 minut, pak dáme chladit na mřížku.
2
Šlehačku zahřejeme do bodu varu, přidáme čokoládu a mícháme dokud se zcela nerozpustí, není tužší a lesklá. Opatrně rozřízneme delikátní korpus na 3 tenké díly, potřeme 2 vrstvy ganache, poklademe scezenými marinovanými malinami, položíme poslední díl, polijeme zbytkem ganache a ozdobíme čerstvými malinami.
3
Je to moderní dort, vypadá neuměle, jednotlivé vrstvy jsou ze stran vidět, jen přes ně přetékají krápníky polevy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Likér Maliny Máslo Mleté mandle Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Hnětynky

Hnětynky

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
24
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
21
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
19
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
18
Kefírová bábovka
Kefírová bábovka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Čokoládové nebe krále Erika
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact