• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládové madlenky
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládové madlenky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládové madlenky
Čokoládové madlenky
Čokoládové madlenky
Čokoládové madlenky
Čokoládové madlenky
Čokoládové madlenky
Čokoládové madlenky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Madlenky jsou tradiční francouzskou specialitou. Toto pečivo ve tvaru lastury získalo obliby v mnoha zemích po celém světě a není se čemu divit. Madlenky připravované z piškotového těsta jsou nadýchanou ale zároveň jemně křupavou cukrárenskou delikatesou.

Čokoládové sušenky

Suroviny

24 porce
    • 90
      g hladká mouka
    • 45
      g mouka polohrubá
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao holandského typu, vrchovaté
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra z 1/2 citronu
    • 130
      g máslo rozpuštěné + na vymazání formiček
    • 3
      lžička olej slunečnicový

Postup přípravy receptu

1
Obě mouky prosejte s práškem do pečiva a promíchejte s kakaem. Vejce ušlehejte s cukry do světlé pěny, pak přimíchejte citronovou kůru a rozpuštěné máslo s olejem. Zlehka promíchejte s moučnou směsí, abyste získali hladké těsto. Mísu překryjte fólií a dejte odležet do ledničky, nejlépe přes noc.

RADA: Strouhání citronu

2
Troubu předehřejte na 200 °C, formičky vymažte máslem, můžete samozřejmě použít i formu na madlenky. Do tří čtvrtin je naplňte těstem a upečte, asi 8 minut. Ještě zatepla je opatrně vyklepněte z formiček. Madlenky nechte vychladnout.

RADA: Citronové madlenky

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lotrinské madlenky

Lotrinské madlenky

Čokoládové crinkles

Čokoládové crinkles

Pekanové sušenky

Pekanové sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Mouka Olej Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

22
Pohanka či kroupy nejen jako příloha
Pohanka či kroupy nejen…
19
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
12
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
12
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
11
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Čokoládové fondue s aromalampou
Čokoládové fondue s aromalampou
Čokoládové knedlíky ve vanilkové koupeli
Čokoládové knedlíky ve vanilkové koupeli
Čokoládové košíčky
Čokoládové košíčky
Čokoládové marshmallows
Čokoládové marshmallows
Čokoládové mini dacquoise
Čokoládové mini dacquoise
Čokoládové muffinky
Čokoládové muffinky
  • Recepty.cz
  • Čokoládové madlenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact