• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládová roláda s třešněmi - nepečená
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládová roláda s třešněmi - nepečená

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládová roláda s třešněmi - nepečená
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g čokoláda na vaření
    • 0,50
      plechovka salko
    • 40
      g sušené třešně nakrájené, nebo jiné sušené ovoce
    • 0,75
      hrnek mandle sekaných, předem otoastovaných
    • 1
      lžička mandlová esence

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu na velmi mírném ohni smíchat salko s čokoládou do rozpuštění a vypnout. Vmíchat třešně a esenci.
2
Nechat chladit 30 minut. Přendat na pergamenový papír a stočit do ruličky asi 16 cm. Obalit v mandlích, těsně zabalit a nechat tuhnout v ledničce 2 hodiny.
3
Pak krájet 1/2 cm kousky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Rychlá bublanina s třešněmi

Rychlá bublanina s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 7. 7. 2008 21:11

    Já bych to dělala ještě jinak - na papír vysypala tu hmotu (možná bych ho předem trochu posypala cukrem, aby se hmota napřilepila). Pak bych si ji poválela sem a tam, aby získala "válečkovitý" tvar, a to tak, že bych střídavě nadzvedávala jeden a druhý delší okraj papíru. Pak bych nechala hmotu při jedné straně papíru, papír posypala lupínky mandlí a zvednutím toho okraje papíru, blíž kterého by ten váleček ležel, bych hmotu "překutálele" přes ty mandle a tím v nich váleček obalila. Podle Nikolina návodu bych se obávala, že se na zatuhlý váleček už mandle nenalepí. To tvarování válečku mám ozkoušeno na jiném receptu, kde hmotu také tvoří rozpuštěná čokoláda, vejce a cukr + kandované ovoce (je to recept na Čokoládový salám III.). On je tady trochu zavádějící ten název Roláda - já se sem také dostala při hledání toho, co upéci z úžasné úrody třešní :-).

  • Nicole Vaníčková | 5. 6. 2007 22:58

    Milá Bari, sice jsem ještě nezkoušela, ale podle mě to prostě zabalíš tu hmotu do takového kmene (válečku a necháš trochu vychladit - stuhnout..poté rozbalíš z papíru, obalíš v mandlích a zase zabalíš a necháš opět ztuhnout v chladničce. Potom zase rozbalíš z papíru a krájíš a může se podávat:-)

  • Bari | 8. 12. 2006 17:45

    Asi pomalu chapu a take nejsem zadny odbornik: to se ta polotekouci hmota premisti na papir, zaroluje se to - i s papirem (to potom budu balit v mandlich, ten papir?) a nasledne kdyz se to nakraji tak toho sneka musim zase rozmotat a slizat z papiru?? Mam bujnou fantazii.. Dekuji za presnejsi vykresleni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Vaření Chlazení Narozeniny Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Mandle Mandlová esence Salko Sušené třešně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

84
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
79
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
74
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
58
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
56
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…

Zajímavé články

Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
10 nejlepších receptů na švestkové koláče: Přenesou vás do kuchyně u babičky i do luxusní cukrárny
10 nejlepších receptů na švestkové koláče:…
Připravte se na začátek školy: Domácí sladké pomazánky ke snídani i svačině si děti zamilují
Připravte se na začátek školy: Domácí sladké…
AHA.cz Chýlková šla s pravdou ven: Odchod Krause nečekala

Chýlková šla s pravdou ven: Odchod Krause nečekala

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Jsou to vůbec ty stejné ženy? Podívejte se, jak se nevěsty proměnily díky vizážistovi

Jsou to vůbec ty stejné ženy? Podívejte se, jak se nevěsty proměnily díky vizážistovi

Ženy.cz Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Blesk.cz Smutná zpráva z Krakonošova: Zemřel kameraman František Němec (†92)

Smutná zpráva z Krakonošova: Zemřel kameraman František Němec (†92)

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se vymstí vlastní zlost a kdo změní profesi?

Horoskop na další týden: Komu se vymstí vlastní zlost a kdo změní profesi?

  • Recepty.cz
  • Čokoládová roláda s třešněmi - nepečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact