• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládová roláda s třešněmi - nepečená
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládová roláda s třešněmi - nepečená

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládová roláda s třešněmi - nepečená
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g čokoláda na vaření
    • 0,50
      plechovka salko
    • 40
      g sušené třešně nakrájené, nebo jiné sušené ovoce
    • 0,75
      hrnek mandle sekaných, předem otoastovaných
    • 1
      lžička mandlová esence

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu na velmi mírném ohni smíchat salko s čokoládou do rozpuštění a vypnout. Vmíchat třešně a esenci.
2
Nechat chladit 30 minut. Přendat na pergamenový papír a stočit do ruličky asi 16 cm. Obalit v mandlích, těsně zabalit a nechat tuhnout v ledničce 2 hodiny.
3
Pak krájet 1/2 cm kousky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Rychlá bublanina s třešněmi

Rychlá bublanina s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 7. 7. 2008 21:11

    Já bych to dělala ještě jinak - na papír vysypala tu hmotu (možná bych ho předem trochu posypala cukrem, aby se hmota napřilepila). Pak bych si ji poválela sem a tam, aby získala "válečkovitý" tvar, a to tak, že bych střídavě nadzvedávala jeden a druhý delší okraj papíru. Pak bych nechala hmotu při jedné straně papíru, papír posypala lupínky mandlí a zvednutím toho okraje papíru, blíž kterého by ten váleček ležel, bych hmotu "překutálele" přes ty mandle a tím v nich váleček obalila. Podle Nikolina návodu bych se obávala, že se na zatuhlý váleček už mandle nenalepí. To tvarování válečku mám ozkoušeno na jiném receptu, kde hmotu také tvoří rozpuštěná čokoláda, vejce a cukr + kandované ovoce (je to recept na Čokoládový salám III.). On je tady trochu zavádějící ten název Roláda - já se sem také dostala při hledání toho, co upéci z úžasné úrody třešní :-).

  • Nicole Vaníčková | 5. 6. 2007 22:58

    Milá Bari, sice jsem ještě nezkoušela, ale podle mě to prostě zabalíš tu hmotu do takového kmene (válečku a necháš trochu vychladit - stuhnout..poté rozbalíš z papíru, obalíš v mandlích a zase zabalíš a necháš opět ztuhnout v chladničce. Potom zase rozbalíš z papíru a krájíš a může se podávat:-)

  • Bari | 8. 12. 2006 17:45

    Asi pomalu chapu a take nejsem zadny odbornik: to se ta polotekouci hmota premisti na papir, zaroluje se to - i s papirem (to potom budu balit v mandlich, ten papir?) a nasledne kdyz se to nakraji tak toho sneka musim zase rozmotat a slizat z papiru?? Mam bujnou fantazii.. Dekuji za presnejsi vykresleni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Vaření Chlazení Narozeniny Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Mandle Mandlová esence Salko Sušené třešně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Žahour

Žahour

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

115
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
97
Butter chicken masala
Butter chicken masala
76
Sladké pohlazení
Sladké pohlazení
65
Houbový kuskus - rychle a chutně
Houbový kuskus - rychle…
44
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Čokoládová roláda s třešněmi - nepečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact