• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládová pěna
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládová pěna

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládová pěna
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 100
      g čokoláda - mléčná
    • 60
      ml espresso SILNÉ!
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g čokoládová rýže

Postup přípravy receptu

1
Oba druhy čokolády nahrubo nakrájíme a rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme espreso. Necháme mírně vychladnout. Žloutky s 50 g cukru ušleháme do pěny, přilijeme tekutou čokoládu a pečlivě promícháme. Smetanu ušleháme a opatrně ji vmícháme do čokoládového krému. Z bílků a 50 g cukru ušleháme pevný sníh a zamícháme ho do krému.
2
Pěnu rozdělíme do čtyř pohárů a posypeme čokoládovou rýží. Přikryjeme fólií a uložíme zhruba na 3 hodiny do chladničky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílá čokoládová pěna

Bílá čokoládová pěna

Čokoládová tofu pěna

Čokoládová tofu pěna

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rad92 | 18. 9. 2019 16:59

    Doporučuji při šlehání bílku nepoužít cukr. Pěna je dosti sladká i bez toho a k výrobě sněhu není potřeba. Se šleháním smetany jsem se nezdržoval a použil ji jako základ k roztopení čokolády. Také jsem pro tuto pěnu využil jiných poměrů (čokolády asi 300 - 350g na 5 vajec). Výsledek je bez vady. Pro ozvlášnění je možné přidat trochu chilli. I přes použití kávy nedochází k nabourání celkové harmonie chutí.

  • vikina fercakova | 28. 8. 2012 12:33

    this is cool

  • J a L | 8. 4. 2012 16:44

    paráda!!! Jednoduchý, rychlý, skvělý...

  • Bůh Bůh | 25. 9. 2005 12:18

    Počkejte....Odpoledne si to udělám!Už se těším!Pak dám vědět

  • Jana z VM | 1. 10. 2004 07:02

    Naůadá mě, že kdyby se nakonec nedal sníh a dalo se to zmrazit do ledničky, byla by výborná zmrzlina! Musím to vyzkoušet a potom dám vědět.

  • Josef Dušek | 30. 9. 2004 16:51

    Je to sice kalorická bomba, ale chutí vynikající. Božské to menu. Zkusil jsem a děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Čokoládová pěna
Moučníky Nepečené Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda - mléčná Čokoládová rýže Cukr Espresso Hořká čokoláda Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza

Pizza

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Hummus

Hummus

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

158
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…
130
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
85
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen…
21
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tragická smrt krásné moderátorky (†43): Zemřela při pádu letadla!

Tragická smrt krásné moderátorky (†43): Zemřela při pádu letadla!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Čokoládová buchta z remosky
Čokoládová buchta z remosky
Čokoládová kolečka
Čokoládová kolečka
Čokoládová panna cotta
Čokoládová panna cotta
Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Čokoládová pěna s jahodami
Čokoládová pěna s jahodami
Čokoládová pěna s malinami
Čokoládová pěna s malinami
  • Recepty.cz
  • Čokoládová pěna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact