• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cointreau cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Cointreau cheesecake

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cointreau cheesecake
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základ
    • 1,30
      hrnek sušenka 1-1.3 , rozdrcené
    • 1
      hrnek hnědý cukr může být i bílý
    • 1
      hrnek máslo rozehřáté
  • Náplň
    • 500
      g tučný tvaroh v papírovém obalu - lze použít i Žervé či Lučinu
    • 3
      hrnek zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek cukr krupice
    • 1
      lžíce pomerančový likér Cointreau nebo Triple Sec, apod.
    • 2
      lžička citronová šťáva
  • Vrchní vrstva
    • 1
      hrnek zakysaná smetana
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce pomerančový likér Cointreau

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Smícháme dohromady rozdrcené sušenky, cukr a rozehřáté máslo. Tuto směs namačkáme na dno a strany dortové formy o průměru 23 cm. Pečeme v troubě 5 minut. Necháme vychladit a mezitím připravíme náplň.
2
Nejdříve dohladka našleháme tvaroh, přidáme smetanu, vajíčko jedno po druhém. Řádně šleháme, než přidáme další vejce. Zašleháme cukr, likér a citronovou šťávu. Šleháme do hladka. Nalijeme na vychladlé "sušenkové" těsto a pečeme 30-35 minut. Smícháme 1 hrnek smetany, cukr a likér. Nalijeme na upečený cheesecake. Pečeme ještě 5 minut. Dáme do chladna na 2-3 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake

Cheesecake

Cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Tučková | 20. 9. 2007 13:53

    Milko, můžete mi napsat recept na ten citronový cheesecake??? I přesný postup jak péct a na kolik. Díky Dana

  • Tereza J. | 24. 7. 2007 18:08

    Ja by som povedala, že na množstvo sušienok bolo toho masla málo, ono je rozdiel medzi jednotlivými sušienkami. Ak nabudúce dobre premiesite a bude sa to rozpadávať, pridajte maslo.

  • Dagmar | 24. 7. 2007 16:23

    Ahojky, dnes jsem udělala cheesecake podle Vašeho receptu, ale bohužel se mi úplně rozpadl korpus ze sušenek. Čím to? Poradíte? Děkuji

  • SB | 16. 3. 2007 01:57

    USA a Kanada pouzivaji Cream Cheese, no name brand nebo Philadelphia. Jsou vetsinou v baleni 250 g at uz v kelimku nebo kostce. Je to drazsi, nez tvaroh, pokud chcete pouzivat tvaroh, tak dry cottage cheese nebo bakers quark. Ricotta a mascarpone jsou jeste drazsi.

  • Di | 15. 3. 2007 13:10

    Hodná, díky.

  • milka | 15. 3. 2007 12:00

    Tak uz to tam je, najdete to pod nazvom Lemon Cheesecake

  • Anonym | 14. 3. 2007 15:48

    Milka,nažhav své prstíky na klavesnici a piš recept :0)

  • Di | 14. 3. 2007 15:38

    Milko, zájem určitě bude, napište.

  • milka | 14. 3. 2007 15:31

    Ja prave pracujem v jednej restauracii v Anglicku, kde na original Lemon Cheesecake pouzivaju syr Mascarpone (alebo aj Ricotta) a sladene kondenzovane mlieko. Ak ma niekto zaujem, mozem napisat cely recept. A nepouzivaju ziadny liker, iba stavu z citronov a limetiek + nastruhanu koru. Ten kolac je potom fantasticky. Kremova, tvarohova chut s jemne kyselkastou prichutou citrona.

  • Anonym | 6. 11. 2006 01:55

    Ziji v Anglii,nas klasicky tvaroh tu k dostani neni, a tak pouzivam cottage cheese, a nemuzu si stezovat.

  • katerina Karlsson | 9. 10. 2006 13:59

    A co zkusit ricotta cheese

  • Michala | 26. 7. 2006 13:11

    Jde nějak nahradit pomerančový likér?

  • Jana Han | 26. 1. 2006 19:40

    Jeste pro Hanu: pokud chcete peci klasicky cheesecake, pouzijte misto tvarohu cream cheese. Je pak hedvabnejsi nez z tvarohu.

  • Jana Han | 26. 1. 2006 19:35

    Pro Hanu: v USA najdete cesky tvaroh pod nazvem Farmers cheese. Podivejte se v nektere evropske prodejne potravin, nebo pozadejte o objednani tohoto tvarohu v nekterem supermarketu, dost casto se snazi vyhovet.

  • hana | 26. 1. 2006 18:16

    mohl by mi, prosim, nekdo poradit co by se dalo pouzit misto klasickeho ceskeho tvarohu? nyni pobyvam v usa a vse, co jsem zde az doposud vyzkousela, ma k teto surovine hodne daleko. dekuji.

  • Jana | 11. 1. 2006 21:51

    Prominte,prosim;prijdou tam dve vejce.

  • Ivana Samcová | 7. 1. 2006 15:31

    Kolik vajec přijde do náplně?

  • Kuchařka on-line | 4. 1. 2006 19:41

    Poopraveno.

  • Jana | 4. 1. 2006 18:54

    prosim kucharku-on line poopravit.Rozdrcene susenky,cukr a maslo namackame na dno a strany dortove formy o prumeru 23 cm.Dekuji.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Hnědý cukr Máslo Pomerančový likér Sušenka Tučný tvaroh Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

224
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
149
Špagety s mořskými plody
Špagety s mořskými plody
64
Dýňový cheesecake s ricottou
Dýňový cheesecake s…
59
Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice / květák v…
54
Míša dort
Míša dort

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Cointreau cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact