• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cointreau cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Cointreau cheesecake

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cointreau cheesecake
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základ
    • 1,30
      hrnek sušenka 1-1.3 , rozdrcené
    • 1
      hrnek hnědý cukr může být i bílý
    • 1
      hrnek máslo rozehřáté
  • Náplň
    • 500
      g tučný tvaroh v papírovém obalu - lze použít i Žervé či Lučinu
    • 3
      hrnek zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek cukr krupice
    • 1
      lžíce pomerančový likér Cointreau nebo Triple Sec, apod.
    • 2
      lžička citronová šťáva
  • Vrchní vrstva
    • 1
      hrnek zakysaná smetana
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce pomerančový likér Cointreau

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Smícháme dohromady rozdrcené sušenky, cukr a rozehřáté máslo. Tuto směs namačkáme na dno a strany dortové formy o průměru 23 cm. Pečeme v troubě 5 minut. Necháme vychladit a mezitím připravíme náplň.
2
Nejdříve dohladka našleháme tvaroh, přidáme smetanu, vajíčko jedno po druhém. Řádně šleháme, než přidáme další vejce. Zašleháme cukr, likér a citronovou šťávu. Šleháme do hladka. Nalijeme na vychladlé "sušenkové" těsto a pečeme 30-35 minut. Smícháme 1 hrnek smetany, cukr a likér. Nalijeme na upečený cheesecake. Pečeme ještě 5 minut. Dáme do chladna na 2-3 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Cheesecake

Cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Tučková | 20. 9. 2007 13:53

    Milko, můžete mi napsat recept na ten citronový cheesecake??? I přesný postup jak péct a na kolik. Díky Dana

  • Tereza J. | 24. 7. 2007 18:08

    Ja by som povedala, že na množstvo sušienok bolo toho masla málo, ono je rozdiel medzi jednotlivými sušienkami. Ak nabudúce dobre premiesite a bude sa to rozpadávať, pridajte maslo.

  • Dagmar | 24. 7. 2007 16:23

    Ahojky, dnes jsem udělala cheesecake podle Vašeho receptu, ale bohužel se mi úplně rozpadl korpus ze sušenek. Čím to? Poradíte? Děkuji

  • SB | 16. 3. 2007 01:57

    USA a Kanada pouzivaji Cream Cheese, no name brand nebo Philadelphia. Jsou vetsinou v baleni 250 g at uz v kelimku nebo kostce. Je to drazsi, nez tvaroh, pokud chcete pouzivat tvaroh, tak dry cottage cheese nebo bakers quark. Ricotta a mascarpone jsou jeste drazsi.

  • Di | 15. 3. 2007 13:10

    Hodná, díky.

  • milka | 15. 3. 2007 12:00

    Tak uz to tam je, najdete to pod nazvom Lemon Cheesecake

  • Anonym | 14. 3. 2007 15:48

    Milka,nažhav své prstíky na klavesnici a piš recept :0)

  • Di | 14. 3. 2007 15:38

    Milko, zájem určitě bude, napište.

  • milka | 14. 3. 2007 15:31

    Ja prave pracujem v jednej restauracii v Anglicku, kde na original Lemon Cheesecake pouzivaju syr Mascarpone (alebo aj Ricotta) a sladene kondenzovane mlieko. Ak ma niekto zaujem, mozem napisat cely recept. A nepouzivaju ziadny liker, iba stavu z citronov a limetiek + nastruhanu koru. Ten kolac je potom fantasticky. Kremova, tvarohova chut s jemne kyselkastou prichutou citrona.

  • Anonym | 6. 11. 2006 01:55

    Ziji v Anglii,nas klasicky tvaroh tu k dostani neni, a tak pouzivam cottage cheese, a nemuzu si stezovat.

  • katerina Karlsson | 9. 10. 2006 13:59

    A co zkusit ricotta cheese

  • Michala | 26. 7. 2006 13:11

    Jde nějak nahradit pomerančový likér?

  • Jana Han | 26. 1. 2006 19:40

    Jeste pro Hanu: pokud chcete peci klasicky cheesecake, pouzijte misto tvarohu cream cheese. Je pak hedvabnejsi nez z tvarohu.

  • Jana Han | 26. 1. 2006 19:35

    Pro Hanu: v USA najdete cesky tvaroh pod nazvem Farmers cheese. Podivejte se v nektere evropske prodejne potravin, nebo pozadejte o objednani tohoto tvarohu v nekterem supermarketu, dost casto se snazi vyhovet.

  • hana | 26. 1. 2006 18:16

    mohl by mi, prosim, nekdo poradit co by se dalo pouzit misto klasickeho ceskeho tvarohu? nyni pobyvam v usa a vse, co jsem zde az doposud vyzkousela, ma k teto surovine hodne daleko. dekuji.

  • Jana | 11. 1. 2006 21:51

    Prominte,prosim;prijdou tam dve vejce.

  • Ivana Samcová | 7. 1. 2006 15:31

    Kolik vajec přijde do náplně?

  • Kuchařka on-line | 4. 1. 2006 19:41

    Poopraveno.

  • Jana | 4. 1. 2006 18:54

    prosim kucharku-on line poopravit.Rozdrcene susenky,cukr a maslo namackame na dno a strany dortove formy o prumeru 23 cm.Dekuji.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Hnědý cukr Máslo Pomerančový likér Sušenka Tučný tvaroh Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Františky

Františky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Karamelový krém

Karamelový krém

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Cibulové vepřové - minutka

Cibulové vepřové - minutka

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

105
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
81
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
67
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
35
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
35
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Nepodařená soudní tahanice Soukupa a Dopity: Jeden s úsměvem a druhý… nikde

Nepodařená soudní tahanice Soukupa a Dopity: Jeden s úsměvem a druhý… nikde

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Cointreau cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact