• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cointreau cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Cointreau cheesecake

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cointreau cheesecake
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základ
    • 1,30
      hrnek sušenka 1-1.3 , rozdrcené
    • 1
      hrnek hnědý cukr může být i bílý
    • 1
      hrnek máslo rozehřáté
  • Náplň
    • 500
      g tučný tvaroh v papírovém obalu - lze použít i Žervé či Lučinu
    • 3
      hrnek zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek cukr krupice
    • 1
      lžíce pomerančový likér Cointreau nebo Triple Sec, apod.
    • 2
      lžička citronová šťáva
  • Vrchní vrstva
    • 1
      hrnek zakysaná smetana
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce pomerančový likér Cointreau

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Smícháme dohromady rozdrcené sušenky, cukr a rozehřáté máslo. Tuto směs namačkáme na dno a strany dortové formy o průměru 23 cm. Pečeme v troubě 5 minut. Necháme vychladit a mezitím připravíme náplň.
2
Nejdříve dohladka našleháme tvaroh, přidáme smetanu, vajíčko jedno po druhém. Řádně šleháme, než přidáme další vejce. Zašleháme cukr, likér a citronovou šťávu. Šleháme do hladka. Nalijeme na vychladlé "sušenkové" těsto a pečeme 30-35 minut. Smícháme 1 hrnek smetany, cukr a likér. Nalijeme na upečený cheesecake. Pečeme ještě 5 minut. Dáme do chladna na 2-3 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Cheesecake

Cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Tučková | 20. 9. 2007 13:53

    Milko, můžete mi napsat recept na ten citronový cheesecake??? I přesný postup jak péct a na kolik. Díky Dana

  • Tereza J. | 24. 7. 2007 18:08

    Ja by som povedala, že na množstvo sušienok bolo toho masla málo, ono je rozdiel medzi jednotlivými sušienkami. Ak nabudúce dobre premiesite a bude sa to rozpadávať, pridajte maslo.

  • Dagmar | 24. 7. 2007 16:23

    Ahojky, dnes jsem udělala cheesecake podle Vašeho receptu, ale bohužel se mi úplně rozpadl korpus ze sušenek. Čím to? Poradíte? Děkuji

  • SB | 16. 3. 2007 01:57

    USA a Kanada pouzivaji Cream Cheese, no name brand nebo Philadelphia. Jsou vetsinou v baleni 250 g at uz v kelimku nebo kostce. Je to drazsi, nez tvaroh, pokud chcete pouzivat tvaroh, tak dry cottage cheese nebo bakers quark. Ricotta a mascarpone jsou jeste drazsi.

  • Di | 15. 3. 2007 13:10

    Hodná, díky.

  • milka | 15. 3. 2007 12:00

    Tak uz to tam je, najdete to pod nazvom Lemon Cheesecake

  • Anonym | 14. 3. 2007 15:48

    Milka,nažhav své prstíky na klavesnici a piš recept :0)

  • Di | 14. 3. 2007 15:38

    Milko, zájem určitě bude, napište.

  • milka | 14. 3. 2007 15:31

    Ja prave pracujem v jednej restauracii v Anglicku, kde na original Lemon Cheesecake pouzivaju syr Mascarpone (alebo aj Ricotta) a sladene kondenzovane mlieko. Ak ma niekto zaujem, mozem napisat cely recept. A nepouzivaju ziadny liker, iba stavu z citronov a limetiek + nastruhanu koru. Ten kolac je potom fantasticky. Kremova, tvarohova chut s jemne kyselkastou prichutou citrona.

  • Anonym | 6. 11. 2006 01:55

    Ziji v Anglii,nas klasicky tvaroh tu k dostani neni, a tak pouzivam cottage cheese, a nemuzu si stezovat.

  • katerina Karlsson | 9. 10. 2006 13:59

    A co zkusit ricotta cheese

  • Michala | 26. 7. 2006 13:11

    Jde nějak nahradit pomerančový likér?

  • Jana Han | 26. 1. 2006 19:40

    Jeste pro Hanu: pokud chcete peci klasicky cheesecake, pouzijte misto tvarohu cream cheese. Je pak hedvabnejsi nez z tvarohu.

  • Jana Han | 26. 1. 2006 19:35

    Pro Hanu: v USA najdete cesky tvaroh pod nazvem Farmers cheese. Podivejte se v nektere evropske prodejne potravin, nebo pozadejte o objednani tohoto tvarohu v nekterem supermarketu, dost casto se snazi vyhovet.

  • hana | 26. 1. 2006 18:16

    mohl by mi, prosim, nekdo poradit co by se dalo pouzit misto klasickeho ceskeho tvarohu? nyni pobyvam v usa a vse, co jsem zde az doposud vyzkousela, ma k teto surovine hodne daleko. dekuji.

  • Jana | 11. 1. 2006 21:51

    Prominte,prosim;prijdou tam dve vejce.

  • Ivana Samcová | 7. 1. 2006 15:31

    Kolik vajec přijde do náplně?

  • Kuchařka on-line | 4. 1. 2006 19:41

    Poopraveno.

  • Jana | 4. 1. 2006 18:54

    prosim kucharku-on line poopravit.Rozdrcene susenky,cukr a maslo namackame na dno a strany dortove formy o prumeru 23 cm.Dekuji.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Hnědý cukr Máslo Pomerančový likér Sušenka Tučný tvaroh Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

132
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
57
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
57
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
54
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
34
Tvarohový želatinový dort
Tvarohový želatinový dort

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Zpověď Sáry Donutilové (31) pro Blesk: Poprvé promluvila o ztrátě dítěte...

Zpověď Sáry Donutilové (31) pro Blesk: Poprvé promluvila o ztrátě dítěte...

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Cointreau cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact