• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čočka žravka
Napište svůj komentář k receptu

Čočka žravka

autor: petersim2
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka žravka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      cibule 1-2 (může být i česnek 4 stroužky)
    • 1
      ks pórek
    • čočka
    • olivový olej
    • 200
      g anglická slanina (Uzené maso, párek)
    • kečup - jemný Rajský protlak
    • sůl
    • světlá jíška Hotová

Postup přípravy receptu

1
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli popřípadně najemno česnek, osmažíme do růžova, přidáme najemno pórek, restujeme, přidáme anglickou (nebo co máme doma) nakrájenou na kostičky, kečup.
2
Poté přidáme uvařenou čočku (předem přes noc namočenou). Necháme chvíli povařit osolíme. Pokud to máme moc řídké, přidáme hotovou světlou jíšku. Necháme 5 minut. Podávamé s vařeným vejcem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočka s bylinkami a uzeným masem

Čočka s bylinkami a uzeným masem

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 4. 4. 2011 15:16

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 4. 4. 2011 11:20

    Hledala bych v luštěninách...

  • Zora Manasová | 8. 8. 2010 13:33

    Žiaľ, závistlivci a podobní hulváti ako degustátor to tu ničia.

  • degustátor degustátor | 7. 8. 2010 22:13

    Jo tak tu si dejte až budete sterilizovat to pesto, to budou prdy jedna báseň! To vám vybyde aj na vokurky!

  • miruna p. | 16. 4. 2009 08:40

    Tak muž jedl a dokonce vydával pochvalné zvuky. Děkuji za recept : )

  • miruna p. | 15. 4. 2009 12:03

    Dobrá čočka, sice jsem neměla pórek, místo anglické musel stačit párek a jsem zvědavá co tomu řekne muž (zarytý odpůrce čočky a špenátu). Dávám za 1

  • Tereza J. | 25. 3. 2009 14:10

    Janka, to tu tak občas chodí...niekto bledne závisťou...Aj Cuketový závin, ktorý tu chvíľu bol na 3.-5. mieste, dostal 5, aby stade zmizol . Niektorí sú chudobnejší duchom...

  • Tereza J. | 25. 3. 2009 14:05

    Pani Jana, to tu tak chodí, niekomu sa znepáči, že je recept v top, a hodí známku tak, aby vypadol. Teraz, keď ste upozornili, som si všimla, že aj Cuketový závin sa kdesi podel:))) Každý sme nejaký...

  • Jana Tatková | 25. 3. 2009 08:54

    Čočku jsem včera dělala a byla opravdu výborná, škoda, že jí někdo po dni v Top 10 dal 5 a ani sem nic nenapsal...

  • Jana H. | 3. 3. 2009 21:10

    Myslela jsem si, že čočka nakyselo nemá konkurenci. Ale musím uznat, že má alespoň rovnocenného soupeře :-) Výborná.

  • Monika Stochlova | 27. 2. 2009 14:31

    Dnes jsem dělala tento recept a musím chválit i manželovi chutnalo.Pochvaloval si změnu.Já jsem ani nezahušťovala,přišla mi výborná i tak.

  • veronika lavičková | 12. 1. 2009 12:19

    Moc dobrá, určitě ji budu takto připravovat častěji.velmi rychlý a jednoduchý postup.Děkuji

  • Alexandra Daňková | 31. 12. 2008 09:00

    výborná čočka

  • Eva Poláková | 29. 11. 2008 15:44

    Výborné Simčo, brzy zopakuji!! :-)

  • Simona | 15. 3. 2008 16:45

    Paní Jiřino.Čočku namočíte přes noc, poté uvaříte ,nemusíte vodu solit,vše si dochutíte až nakonec.Uvařenou čočku dáte do směsi.Doufám,že se Vám čočka povede

  • Jiřina | 11. 3. 2008 19:45

    Paní Simono, upřesňuji si jenom postup přípravy. Čočku předem uvaříme a potom jíž uvařenou přimícháme do kečupové směsi. Čočku předem uvaříme jenom v osolené vodě. Anebo voda má být ještě nějak ochucena? Děkuji za vysvětlení

  • Adela O | 10. 3. 2008 16:28

    vyborna

  • Simona | 17. 2. 2008 19:22

    Jsem ráda,že Vám chutná.POZOR NA Sůl Víto.....:-)

  • Tereza J. | 14. 1. 2008 06:49

    Vita, slané to bude podľa toho, koľko tej soli tam dáte VY , nikto iný. Ak to presolíte, nie je na vine recept.

  • Jana Kutačová | 13. 1. 2008 21:22

    Vita: mě tenhle recept připadá velice dobrý a slaný nebude na 100% podle ingrediencí,asi jste to více osolila..Kečup,cibule a pórek to opravdu nepřesolí..,takže chyba bude asi jinde.o)))

  • Vita | 13. 1. 2008 16:40

    No nic moc. Je to takové moc slané...

  • Světlana | 14. 11. 2007 20:21

    Místo čočky jsem použila červené fazole, a slaniny jen pro vůni, dokořenila jsem kořením Adžika....hodně dobré i takto.

  • Anet | 10. 11. 2007 21:18

    Nazdárek, musim se přidat ke komentářům. Byla fakt vynikající.Už jsem tady na týhle stránce vyzkoušela receptů dost a můj chlap mě díky nim považuje za skvělou kuchařku :o))A to mi je teprve 21 let, takže těch zkušeností moc neni. Každopádně recept parádní, určo zopakuju. Díky moc..... :o))

  • eli | 9. 11. 2007 18:19

    Vynikajici! Vcera bylo k veceri a moc jsme si pochutnali. Nakonec jsem nemela dostatek cocky tak jsem jeste pridala konzervu hrasku. 3 strouzky cesneku a bez jisky. Famozni. Brzo zopakuju!

  • Kateřina Zápotocká | 7. 11. 2007 17:33

    Super!:)

  • Jana Herzogová | 1. 11. 2007 09:18

    Lepčí čočku jsem opravdu nejedla. Manžel si pochutnal opravdu labužnicky, vřele doporučuji :o)

  • Anonym | 2. 8. 2007 15:24

    HNUS

  • Barbora Polakova | 27. 3. 2007 15:53

    Vynikajuca, velmi nam chutila.Davam 1.

  • Karel Karel | 3. 3. 2007 01:17

    ...prostě přiměřeně (podle počtu strávníků a chuti),jinak to nemá chybu

  • Simona Peterková | 1. 3. 2007 10:20

    Pro 4 lidi - 1/2kg čočky,kečupu dle chuti

  • jana | 28. 2. 2007 20:57

    Čočky kolik mám a kečupu dle chuti - řekla bych.

  • Iveta Bílková | 28. 2. 2007 15:05

    Kolik čočky a kolik kečupu? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Smažení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Čočka Kečup - jemný Olivový olej Pórek Sůl Světlá jíška
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

40
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
40
Domácí kečup
Domácí kečup
36
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
34
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s…
33
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Čočka s rýží
Čočka s rýží
Čočka s uzenou makrelou a grepem
Čočka s uzenou makrelou a grepem
Čočka s vejcem a párkem
Čočka s vejcem a párkem
Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
Čočková polévka
  • Recepty.cz
  • Čočka žravka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact