• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čočka upracovaného dělníka
Napište svůj komentář k receptu

Čočka upracovaného dělníka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka upracovaného dělníka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g čočka
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      ks ostravská klobása
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Čočku předem namočíme na cca 4 hodiny nebo i více. Potom slijeme starou vodu po namáčení a dáme do nové s bobkovými listy a rozmačkaným česnekem. Zatím nesolíme. Necháme povařit do měkka. Mezitím na pánvičce rozpustíme lžíci sádla a orestujeme nakrájenou cibuli s nakrájenou klobáskou. Až je cibule do zlatova a klobáska také trochu osmažená, tak přidáme uvařenou čočku. (Samozřejmě ji nejdříve přecedíme přes sítko a vyjmeme bobkový list). Promícháme s klobáskou a přidáme trochu soli a lžíci octa - přiměřeně. Ještě tak 5 minut necháme prohřát.
2
Podáváme s chlebem nebo rohlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milli1 | 15. 2. 2011 19:53

    Dnes jsem dělala čočku podle tohoto receptu a je opravdu skvělá. Dávám velikou 1!!!!!!!!! :-)

  • Zdena | 28. 12. 2010 20:43

    Čočka je výborná. Doporučuji.

  • Georgina G. | 13. 5. 2009 14:47

    Pane Vítězslavi, dejte tomu dělníkovi taky pořádné maso, když je tak upracovaný :)))) Včera vyzkoušeno k večeři a mocinky dobré. Čočku máme rádi a nikdy mne nenapadlo vmíchávat krájenou klobásu. Vždy ležela tzv vedle :)) Ještě jsem k tomu přidělala volské oko a všichni jsme mlaskali´,-) Hodnotím jedničkou a dávám do oblíbených.

  • Georgina G. | 13. 5. 2009 14:44

    Pane Vítězslavi, dejte tomu dělníkovi taky pořádné maso, když je tak upracovaný :)))) Včera vyzkoušeno k večeři a mocinky dobré. Čočku máme rádi a nikdy mne nenapadlo vmíchávat krájenou klobásu. Vždy ležela tzv vedle :)) Ještě jsem k tomu přidělala volské oko a všichni jsme mlaskali´,-) Hodnotím jedničkou a dávám do oblíbených.

  • Vítězslav Macháček | 12. 5. 2009 13:16

    Díky za pochvalu ! Na to že moc nevařím a že je to můj první recept zde , to je sqvělé ! :-)

  • Valentinka I. | 11. 5. 2009 11:08

    jednoduché, výborné...dávám za jedna .-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Luštěniny Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Čočka Ocet Ostravská klobása Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

Jablkový páj

Jablkový páj

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

130
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
120
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
65
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
24
Čočka s Halloumi a kadeřávkem
Čočka s Halloumi a…
22
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…

Zajímavé články

Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Čočka upracovaného dělníka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact