• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čočka upracovaného dělníka
Napište svůj komentář k receptu

Čočka upracovaného dělníka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka upracovaného dělníka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g čočka
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      ks ostravská klobása
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Čočku předem namočíme na cca 4 hodiny nebo i více. Potom slijeme starou vodu po namáčení a dáme do nové s bobkovými listy a rozmačkaným česnekem. Zatím nesolíme. Necháme povařit do měkka. Mezitím na pánvičce rozpustíme lžíci sádla a orestujeme nakrájenou cibuli s nakrájenou klobáskou. Až je cibule do zlatova a klobáska také trochu osmažená, tak přidáme uvařenou čočku. (Samozřejmě ji nejdříve přecedíme přes sítko a vyjmeme bobkový list). Promícháme s klobáskou a přidáme trochu soli a lžíci octa - přiměřeně. Ještě tak 5 minut necháme prohřát.
2
Podáváme s chlebem nebo rohlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milli1 | 15. 2. 2011 19:53

    Dnes jsem dělala čočku podle tohoto receptu a je opravdu skvělá. Dávám velikou 1!!!!!!!!! :-)

  • Zdena | 28. 12. 2010 20:43

    Čočka je výborná. Doporučuji.

  • Georgina G. | 13. 5. 2009 14:47

    Pane Vítězslavi, dejte tomu dělníkovi taky pořádné maso, když je tak upracovaný :)))) Včera vyzkoušeno k večeři a mocinky dobré. Čočku máme rádi a nikdy mne nenapadlo vmíchávat krájenou klobásu. Vždy ležela tzv vedle :)) Ještě jsem k tomu přidělala volské oko a všichni jsme mlaskali´,-) Hodnotím jedničkou a dávám do oblíbených.

  • Georgina G. | 13. 5. 2009 14:44

    Pane Vítězslavi, dejte tomu dělníkovi taky pořádné maso, když je tak upracovaný :)))) Včera vyzkoušeno k večeři a mocinky dobré. Čočku máme rádi a nikdy mne nenapadlo vmíchávat krájenou klobásu. Vždy ležela tzv vedle :)) Ještě jsem k tomu přidělala volské oko a všichni jsme mlaskali´,-) Hodnotím jedničkou a dávám do oblíbených.

  • Vítězslav Macháček | 12. 5. 2009 13:16

    Díky za pochvalu ! Na to že moc nevařím a že je to můj první recept zde , to je sqvělé ! :-)

  • Valentinka I. | 11. 5. 2009 11:08

    jednoduché, výborné...dávám za jedna .-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Luštěniny Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Čočka Ocet Ostravská klobása Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

92
Francouzský dresing
Francouzský dresing
38
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
23
Progresivní špagety, základní recept
Progresivní špagety,…
23
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…
22
Smoothie bowl s avokádem, mangem a ananasem
Smoothie bowl s avokádem…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Tomáš Klus se vybarvil: Nepříjemná srážka na pódiu!

Tomáš Klus se vybarvil: Nepříjemná srážka na pódiu!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Čočka upracovaného dělníka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact