• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Napište svůj komentář k receptu

Čočka Beluga s pstruhem lososovitým

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jemné a šťavnaté filety ze pstruha doplněné směsí černé čočky, mrkve a cibulky. Tato netradiční pochoutka je hotová raz dva a všichni si na ní dozajista pochutnají.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      ks mrkev
    • olivový olej
    • 1
      šálek čočka Beluga
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 600
      g pstruh lososovitý
    • 150
      g máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      hrst petrželka
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka. Restujte v hlubším hrnci na 2 lžících oleje asi 5 minut. Přisypte čočku, zalijte vývarem a na mírném ohni vařte nezakryté 20 minut. Hotovou čočku dochuťte solí a pepřem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Filety pstruha nakrájejte na porce. Na větší pánvi rozpalte lžíci oleje, naskládejte do ní porce pstruha kůží dolů, minutu nechte zprudka opéct a pak teplotu stáhněte na střední plamen. Přidejte pokrájené máslo, nechte ho rozpustit, vmíchejte do něj citronovou šťávu. Horkým rozpuštěným máslem přelévejte porce pstruha. Ryby neobracejte, horké máslo se postará o konečnou tepelnou úpravu. Přelévejte je pečlivě a všechny minimálně 5 minut. Dochuťte solí a pepřem.
3
Na talíře nandejte čočku a porce ryby a bohatě zasypte nasekanou petrželkou.

RADA: TIP jak se zbavit zápachu rybiny!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh lososový na šafránu

Pstruh lososový na šafránu

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pstruh na čekankovém risottu

Pstruh na čekankovém risottu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Čočka Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petrželka Pstruh Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Banánové muffinky

Banánové muffinky

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

14
Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Pečené toustové roládky…
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Kuřecí kousky ve slanině
Kuřecí kousky ve slanině
12
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
11
Jablečno-hruškový pečený čaj
Jablečno-hruškový pečený…

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Poslední rozloučení s Patrikem Hezuckým (†55): Zapomenutá máma jako host?!

Poslední rozloučení s Patrikem Hezuckým (†55): Zapomenutá máma jako host?!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Čínské žampiony
Čínské žampiony
Čínský pašík na citronu
Čínský pašík na citronu
Čínský salát II.
Čínský salát II.
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo - salát
Čočka na kyselo - salát
Čočka na kyselo po našem
Čočka na kyselo po našem
  • Recepty.cz
  • Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact