• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Napište svůj komentář k receptu

Čočka Beluga s pstruhem lososovitým

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jemné a šťavnaté filety ze pstruha doplněné směsí černé čočky, mrkve a cibulky. Tato netradiční pochoutka je hotová raz dva a všichni si na ní dozajista pochutnají.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      ks mrkev
    • olivový olej
    • 1
      šálek čočka Beluga
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 600
      g pstruh lososovitý
    • 150
      g máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      hrst petrželka
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka. Restujte v hlubším hrnci na 2 lžících oleje asi 5 minut. Přisypte čočku, zalijte vývarem a na mírném ohni vařte nezakryté 20 minut. Hotovou čočku dochuťte solí a pepřem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Filety pstruha nakrájejte na porce. Na větší pánvi rozpalte lžíci oleje, naskládejte do ní porce pstruha kůží dolů, minutu nechte zprudka opéct a pak teplotu stáhněte na střední plamen. Přidejte pokrájené máslo, nechte ho rozpustit, vmíchejte do něj citronovou šťávu. Horkým rozpuštěným máslem přelévejte porce pstruha. Ryby neobracejte, horké máslo se postará o konečnou tepelnou úpravu. Přelévejte je pečlivě a všechny minimálně 5 minut. Dochuťte solí a pepřem.
3
Na talíře nandejte čočku a porce ryby a bohatě zasypte nasekanou petrželkou.

RADA: TIP jak se zbavit zápachu rybiny!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh lososový na šafránu

Pstruh lososový na šafránu

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pstruh na čekankovém risottu

Pstruh na čekankovém risottu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Čočka Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petrželka Pstruh Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

996
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
323
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
151
Valentýnský avokádový sendvič
Valentýnský avokádový…
18
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
16
Langoše II.
Langoše II.

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Čínské žampiony
Čínské žampiony
Čínský pašík na citronu
Čínský pašík na citronu
Čínský salát II.
Čínský salát II.
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo - salát
Čočka na kyselo - salát
Čočka na kyselo po našem
Čočka na kyselo po našem
  • Recepty.cz
  • Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact