• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cocacolák
Napište svůj komentář k receptu

Cocacolák

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cocacolák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 350
      g cukr
    • 250
      g máslo
    • 50
      g kakao
    • 100
      ml mléko
    • 250
      ml coca cola
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      ml šlehačka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
  • Poleva
    • 6
      lžíce coca cola
    • 3
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce voda
    • 100
      g hořká čokoláda
    • povidla

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolku dáme máslo a cukr - rozpustíme a stáhneme z ohně, přidáme vejce, mléko, colu a mouku smíchanou z kypřícím práškem a kakaem.
2
Vlijeme na plech a pečeme cca 1 hodinu. Necháme vychladit.
3
Poté korpus rozkrojíme na půl a na spodní díl namažeme povidla a náplň: tvaroh smícháme z ušlehanou šlehačkou a práškovým cukrem.
4
Přiklopíme druhým plátem a polijeme polevou: tabulku čokolády smícháme s kakaem colou a vodou.
5
Necháme rozpustit a vymícháme v hladkou hmotu.
6
Jednou jsem koupila colové bonbóny, nahrubo nasekala a nakonec vmíchala do těsta. (Při pečení se nerozpustí. Děti to přímo milují).
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • englicka margotka | 13. 1. 2007 14:31

    Hani omlouvat se nemusíte,fantazii se meze nekladou-hlavně že to neletělo do koše:o))

  • Hana Rožníčková | 13. 1. 2007 14:24

    Tak konečně jsem ochutnala, moučník je výborný. Pár postřehů: Coca doma nebyla, a tak jsem místo ní uvařila nescafe, těsto rozdělila a upekla na 2 plechách, pomazala povidlama a dala 2 tvarohy, poleva byla z ledových kaštanů. Moučník je lepší druhý den, projevují se tam ty povidla a všichni doma ukrajujeme a papáme. Fakt skvělé, budu určitě opakovat, mám uloženo v oblíbených.Markéto promiň, že jsem to pozměnila.

  • engliš | 12. 1. 2007 18:32

    jojo Haničko přesně tak jak píšete:o))

  • englická marketa | 12. 1. 2007 17:17

    jojo Hani,tak to přesně má být:o)))

  • Hana Rožníčková | 12. 1. 2007 16:53

    Markéto, teď jsem si všimla, že z náplně v popisu vypadlo MÁSLO. Já bych máslo utřela s cukrem a tvarohem a poté zamíchala ušlehanou šlehačku. Nebo je to jinak???

  • englicka marketa | 12. 1. 2007 13:15

    Hančo povidla nejsou nutná jde to nahradit i marmoškou,nebo ničim.To už jsem si jen sama dotvořila.Povidla mi rádi:o)))

  • Hana Rožníčková | 12. 1. 2007 12:31

    Markéto, myslím, že nám doma ještě zbyla nějaká Coca, tak se snad dnes do toho pustím, pokud u nás budou mít tvaroh a povidla.

  • englicka marketa | 12. 1. 2007 11:50

    Pro Haničku:nejprve při 180 stupních 10min zatáhnu a dopékám na 150 stupňů.ta 1 hodina je zaokrouhlená já většinou peču 50min.mám horkovzuch.:o))Pro Marušku:chuť coly určitě nepřebíjí ostatní suroviny, ale cítit tam je dost.

  • Maruš | 12. 1. 2007 11:28

    Také já jsem se tady"zadrhla".Zajímavý receptík,možná hloupý dotaz:-)),jak moc je ta Cola v moučníku cítit? Asi bude,proč by se tam jinak dávala :-)) Každopádně zajímavá kombinace.

  • Hana Rožníčková | 12. 1. 2007 10:09

    Téda Markéto, proč mi to děláte...Akorát dotázek - fakt se to peče 1 hodinu??? A asi tedy na mírnější teplotu - 150 - 170 °C???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Coca Cola Cukr Hladká mouka Hořká čokoláda Kakao Máslo Měkký tvaroh Mléko Povidla Prášek do pečiva Šlehačka Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Treska v krustě

Treska v krustě

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

74
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Švestková povidla
Švestková povidla
19
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z…
17
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Cocacolák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact