• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Cizrnový salát s restovanou paprikou
Napište svůj komentář k receptu

Cizrnový salát s restovanou paprikou

autor: Jenda1984
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrnový salát s restovanou paprikou
Cizrnový salát s restovanou paprikou
Cizrnový salát s restovanou paprikou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 450
      g cizrna
    • 4
      ks paprika Vhodné více barev
    • 400
      g cherry rajčátka
    • 3
      ks cibule větší
    • 5
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 2
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka bazalka

Postup přípravy receptu

1
1) Nejdříve uvaříme cizrnu do měkka (která předtím bobtnala 12 hodin ve studené vodě). Všechnu vodu po vaření slijeme.
2
2) Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme na ní cibulku (nakrájenou na plátky, osolíme ji) až zesklovatí a zesládne. Potom přidáme k cizrně.
3
3) Dále v pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou a lehce osolenou papriku, až se slupka začne odlupovat (lze restovat, až některé kousky začnou být nahnědlé). Přidáme k cizrně.
4
4) Nakonec přidáme nakrájená cherry rajčátka (čerstvá, bez restování) a vše promícháme. Dochutíme solí, pepřem a čerstvou nebo sušenou bazalkou. Vše necháme ještě za vlažna odležet.
5
5) Pokud rajčata pustí hodně šťávy, slejeme tuto šťávu do hrnce, kde jsme restovali a odpaříme do jemné omáčky. Vychladlou omáčku potom do salátu vrátíme.
6
Dobrou chuť ! :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos na páře s restovanou zeleninou

Losos na páře s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Těstoviny s restovanou zeleninou

Těstoviny s restovanou zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 5. 3. 2012 14:45

    Opravdu vyborne ! Dovolila jsem si bazalku nahradit nasekanou cerstvou petrzelkou (lepe mi "sedi" k paprice). Nakonec jsem vse smichala s celozrnnym kuskusem, takze jsem stavicku z rajcat nemusela nechat odparovat, jelikoz se vpila do kuskusu. Diky za recept a inspiraci ;-)

  • iveta | 4. 1. 2012 22:31

    velmi zajímavý recept s cizrnou. Ukládám. Děkuji :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Zdravě i chutně Salát Zelenina Luštěniny Z luštěnin Oběd Svačina Večeře Vaření Restování Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cherry rajčátka Cibule Cizrna Extra panenský olivový olej Paprika Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Buřty na pivu
Buřty na pivu
15
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastel de tres leches,…
13
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Jablečná / hrušková…
13
Výborné Kávové Lívance
Výborné Kávové Lívance

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Slabý start Bachelora v televizi: Sledovanost byla nižší než loni!

Slabý start Bachelora v televizi: Sledovanost byla nižší než loni!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Další doporučené recepty:

Cizrnový chlebíček
Cizrnový chlebíček
Cizrnový salát s pórkem
Cizrnový salát s pórkem
Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
Cizrnový salát s tuňákem
Cizrnový salát s tuňákem
Clafoutis s hrozny
Clafoutis s hrozny
Club Sandwich
Club Sandwich
  • Recepty.cz
  • Cizrnový salát s restovanou paprikou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact