• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Cizrnový guláš se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Cizrnový guláš se zeleninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrnový guláš se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule nakrájené nadrobno
    • 6
      stroužek česnek posekaný
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      ks pálivá paprika nakrájená na kostky, bez semen
    • 4
      ks brambory velké, oloupané, nakrájené na kostky
    • 2
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer nakrájený na kostky
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 400
      g cizrna vařená nebo konzervovaná
    • 1
      lžíce majoránka
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • zelená nať na ozdobu, libeček, majoránka, petrželka

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem, promícháme a uvedeme do varu.
2
Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, brambory, pálivou papričku, kmín, osolíme a opepříme a dusíme pod poklicí asi deset minut.
3
K poloměkké zelenině přidáme scezenou nebo předem uvařenou cizrnu a dusíme ještě dalších 10-15 minut, dokud zelenina a brambory nejsou měkké.
4
Nakonec ochutíme rozemnutou majoránkou, případně solí a pepřem.
5
Podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe s černým chlebem, a jednotlivé porce zdobíme lístky čerstvé majoránky nebo petržele či libečku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrnový salát s pórkem

Cizrnový salát s pórkem

Výtečný cizrnový krém

Výtečný cizrnový krém

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 23. 11. 2013 16:15

    Vyzkoušeno a chutnalo mi. Určitě udělám znovu.

  • sarka rudlova | 24. 1. 2012 14:39

    Nedávala jsem celer a místo protlaku jsem dala domácí zavařené lečo, bylo to super.

  • pippiva
    pippiva | 14. 12. 2011 15:11

    Delam velmi casto, chutna i detem. Samozrejme bez palive papricky... :-P

  • pippiva
    pippiva | 5. 3. 2011 12:11

    Jen jsem vynechala tu palivou papriku a dala normalni,dobrutka!

  • Radka Zálabová | 27. 1. 2008 16:18

    Cizrna je dost dobrá věc , vždy trochu přidám do jakéhokoliv zeleninového salát , anebo ji zobu samotnou jako buráky!

  • MartinV | 1. 2. 2007 10:07

    Pokud máte čas zkuste cizrnu naklíčit, v pokojové tepltě za 2-3 dny má klíčky délky jako samotné zrno. Pak se vaří rychle a zvýší se i obsah cenných látek. Rozmixovaná nebo pomletá (i s cibulí a česnekem při vaření) je výborný základ pomazánek, stačí přidat celer, mrkev, pórek, kari nebo adžiku, případně hrubě strouhaný sýr, kečup, kysanou smetanu, zbytek něčeho z lednice :-), prostě experimentovat.

  • Anonym | 31. 1. 2007 22:17

    Šárko: Cizrnu můžete přidat i do guláše z masa, nebo do salátu z čerstvé zeleniny s olivovým olejem a citronovou šťávou (připomíná mi chutí pečené kaštany), nebo ji můžete trochu (vařené) přimlít do masových karbanátek, nebo z ní můžete udělat polévku (jako hrachovku). Nevaří se dlouho, jen o málo déle než čočka, ale je lépe ji předem namočit, aspoň na hodinku, dvě, aby nasákla vodu. Při vaření cizrny (stejně jako u jiných luštěnin) přidávám do hrnce cibuli a česnek, které po uvaření vyhodím.

  • Šárka | 31. 1. 2007 17:00

    děkuji

  • Jana Povolná | 31. 1. 2007 16:53

    My máme nejraději Cizrnu po Valašsku a cizrnu si večer (když zapomenu tak i ráno) namočím do studené vody a pak vařím do změknutí (cizrna má výhodu,že se nerozvaří a nemá takové ty šlupky jako třeba hrách), solím až před dokončením. Zatím chutnalo všem,dokonce i odpůrcům luštěnin...cizrna chutná trochu po oříškách.

  • Katka Altmanová | 31. 1. 2007 16:03

    Dělám cizrnové karbanátky-jsou i zde vložené a na ně cizrnu máčím několik dní dopředu. Třeba 4dni-každý den měním vodu. I vám může naklíčit-to není na závadu. Na karbanátky se vůbec nevaří. To je vše čím mohu poradit.

  • Šárka | 30. 1. 2007 08:48

    Cizrnu mám již dlouho koupenou a nevím, co s ní.Je v suchém stavu,jako hrách,čočka.Můžete mi, prosím poradit, jak jí dlouho vařit? Ve studené vodě,někde jsem četla, že se má namočit a pak uvařit.Děkuji za radu.

  • Anonym | 29. 1. 2007 18:45

    Cizrnu můžu s čímkoliv, podobný mišmaš dělám taky, ale s paprikou a rajčetem místo mrkve.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Z luštěnin Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Cibule Cizrna Drcený kmín Majoránka Mrkev Olivový olej Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Sůl Zelená nať Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Nutella roláda

Nutella roláda

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

63
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
58
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
25
Linecké těsto pro začátečníky
Linecké těsto pro…
16
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
14
Demi glace
Demi glace

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Nikola Hezucká se sklopenou hlavou: Nejtěžší chvíle pro Patrikovu (†55) lásku

Nikola Hezucká se sklopenou hlavou: Nejtěžší chvíle pro Patrikovu (†55) lásku

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - pórková polévka
Cizrnovo - pórková polévka
Cizrnovo-žampionové placičky - bezlepkové
Cizrnovo-žampionové placičky -…
Cizrnový chlebíček
Cizrnový chlebíček
Cizrnový salát s pórkem
Cizrnový salát s pórkem
Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
  • Recepty.cz
  • Cizrnový guláš se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact