• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cizrna po indicku
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna po indicku

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna po indicku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g cizrna
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 250
      g rajčata
    • 1
      lžíce koriandr - mletý
    • 1
      lžíce mletý kmín
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      zelená chilli paprička
    • 4
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce pískavice řecké seno
    • zázvor čerstvý

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu necháme přes noc namočit, vodu slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka (něco přes hodinu). Musí se hlídat, aby se voda nevyvařila. Slijeme, ale vodu uschováme. Cibuli nakrájíme, asi 1 lžíci dáme stranou a zbytek smažíme na oleji, až začne mírně hnědnout. Pak přidáme drobně nakrájená oloupaná rajčata a smažíme asi ještě 6 minut. Přimícháme koření a asi po půl minutě přídáme cizrnu a asi 350 ml vývaru z ní. Osolíme a vaříme asi 25 minut.
2
Pokud je směs suchá, přilijeme vodu. Zbylou cibuli zamícháme s nakrájenou chilli papričkou, nastrouhaným zázvorem a citrónovou šťávou. Tuto směs přimícháme do uvařené cizrny a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Cizrna s kuřecím masem II.

Cizrna s kuřecím masem II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pajapapaja | 14. 8. 2012 13:46

    Zkusila jsem tento recept dneska a je výborný! Přesně jako z indické restaurace. Děkuju

  • Tereza J. | 4. 2. 2008 15:46

    Zalejte cícer v miske vodou, sceďte, vložte do zaváracej fľaše, zaviažte gázou a nechajte pri izbovej teplote. Postup opakujte každý deň, teda zaliať vodou, scediť, naspäť do fľaše, zaviazať gázou. Asi po 4-5 dňoch začne klíčiť, závisí to od teploty a vysušenia cíceru. Konzumuje sa pri veľkosti klíčkov 0,5 cm. Nedávajte klíčiť príliš veľa semien, len toľko, čo spotrebujete,naraz. Preklíčené nie je dobé. Rovnako môžete nechať naklíčiť ľubovoľné semená, sóju, pšenicu, atď.

  • Anonym | 4. 2. 2008 12:06

    Nevite nahodou nekdo, jak se "vyrobi" naklicena cizrna? Muzu si ji naklicit doma, nebo se da nekde koupit, pripadne kde? Nikde na internetu jsem zadny postup nenasla. Diky za radu:-)

  • Maja Sk | 13. 1. 2008 09:56

    Pokiaľ cícer necháte 24 namočený, potom ho stačí pol hodiny varit, soliť až keď je už skoro mäkký, dobrú chuť...:))

  • Maja Sk | 13. 1. 2008 09:53

    Pokiaľ cícer necháte 24 namočený, potom ho stačí pol hodiny varit, soliť až keď je už skoro mäkký, dobrú chuť...:))

  • Jaapa | 2. 3. 2007 08:49

    Naše rodina si oblíbila polévku z cizrny(mixovanou) připravenou stejně jako hrachovou,jen ochucenou solí a česnekem s opraženou houskou.

  • Anonym | 14. 2. 2007 20:29

    Milý Martine, cizrna je i bez klíčení po uvaření tak měkká, že ji lze mixovat.

  • MartinV | 14. 2. 2007 19:19

    A zapomněl jsem, samozřejmě solit až po uvaření, ale to je i v receptu...

  • MartinV | 14. 2. 2007 19:18

    Cizrnu klíčím (do délky klíčku asi jako průměr zrna), pak je po 20 minutách varu tak měkká, že ji lze i mixovat na pastu do pomazánek.

  • libu | 14. 2. 2007 15:32

    nejlepší je vařit v tlakovém hrnci.

  • jarmila | 29. 12. 2006 09:14

    Můžu jenom poradit, co mi říkala kamarádka a co opravdu funguje. Cizrna, když se dlouho vaří, tak opět tvrdne.Já jí dřív taky vařila a vařila a bylo jsem překvapená, že je tvrdší a tvrdší.Teď ji vařím tak půl hodiny (ale je asi 24 hod namočená) a stačí to.Při delším vaření mi už tvrdne.

  • jaja13 | 28. 12. 2006 21:47

    Namáčím ji stejně jako fazole. Nejlépe přes noc a vždycky se pěkně uvařila.

  • Marie Schmiederová | 28. 12. 2006 14:32

    Mám problém s vařením cizrny, ať ji vařím, jak chci dlouho, stále je natvrdlá. Existuje na to nějaký zlepšovák?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Cizrna
Přílohy Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cizrna Koriandr - mletý Mletý kmín Pískavice Rajčata Rostlinný olej Skořice Zázvor Zelená chilli paprička
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Báječné špízy

Báječné špízy

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Nivové placičky

Nivové placičky

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Extra čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

Salát Caprese II

Salát Caprese II

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

127
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
87
Dýňová tortila
Dýňová tortila
87
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
75
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
68
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Cizrna po indicku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact