• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cizrna na italský způsob II.
Napište svůj komentář k receptu

Cizrna na italský způsob II.

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cizrna na italský způsob II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cizrna v suchem stavu
    • 500
      g špenát cerstvy nebo mrazeny
    • 5
      ks ančovičky (sardelky)
    • 2
      stroužek česnek
    • petrželka
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme cizrnu namáčeli, vylijeme a dáme vařit s vodou čerstvou, nesolíme. Uvaříme do měkka. Vývar z cizrny nesléváme. V hrnci zahřejeme trochu oleje, přidáme oloupaný česnek a necháme osmahnout. Odstraníme česnek a přisypeme pokrájenou petrželku, přidáme cizrnu i s vývarem (vývaru jen takové množství, aby cizrna byla témeř ponořená), přivedeme k varu a přidáme špenát. Pokud máme špenát čerstvý, necháme jej předem spařit v trošce vody (dokud nezmenší objem), špenát mražený přidáme rovnou k cizrně. Taktéž přidáme ančovičky, přivedeme k varu a vaříme zhruba 30 minut. Můžeme dosolit (se solí opatrně, ančovičky jsou již slané), promícháme, necháme chvíli stát a podáváme. Můžeme přidat petrželku, pálivou papriku nebo trochu panenského olivového oleje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Houby na italský způsob

Houby na italský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 21. 7. 2014 20:02

    Výborné. Sice jsem si recept trošku upravila al děkuji za inspiraci. Jsem vegetarián a i když to asi bude pro některé překvapení, tak ryba opravdu není zelenina ani ovoce, proti jsem ančovičky vyměnila za nivua přidala osmahlou cibulku a musim říct že jsme si doma pošmákli. <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Cizrna
Pokrmy Zdravě i chutně Luštěniny Z luštěnin Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Česnek Cizrna Olivový olej Petrželka Špenát
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Podvodnice

Podvodnice

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Penne quattro formaggi

Penne quattro formaggi

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

277
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
50
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
21
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Citrusový salát s physalis
Citrusový salát s physalis
Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na paprice se smetanou
Cizrna na paprice se smetanou
Cizrna na rajčatech
Cizrna na rajčatech
  • Recepty.cz
  • Cizrna na italský způsob II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact