• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 125
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 1
      ks citron 1-2 kusy
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 180
      g cukr krupice
  • Krém:
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g měkký tvaroh
    • citron na ozdobu
    • 200
      ml smetana 33%
    • limetka na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Cukr, pudink a prášek do pečiva důkladně promíchejte v míse. Přidejte rozpuštěné máslo a šťávu vymačkanou z citronů (máte-li chemicky neošetřené, můžete použít i trochu nastrouhané kůry). Nakonec přidejte tvaroh a vajíčka a vše spojte, pro jemnější konzistenci můžete směs prošlehat ručním šlehačem.
2
Dortovou formu vyložte zespodu papírem a boky vymažte a vysypejte moukou. Připravenou směs nalijte do formy, dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut. Koláč nabude na objemu, ale nelekněte se, že po zchladnutí zase spadne. Z formy ho vyjměte až po vychladnutí a ozdobte krémem z ušlehané smetany, tvarohu a cukru a plátky citronu a limetky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meruňkový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Meruňkový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 3. 12. 2014 01:35

    Bych rekla, ze se tam mysli 2 sacky, jako prasek... Jinak by tam bylo napsane " uvařte puding". zkusim to z prasku, co to udela ;-)

  • Tereza | 29. 11. 2014 21:51

    Tak to by mě teda zajímalo, jestli jsem ten puding měla nejdříve uvařit, nebo jen jako prášek přisypat k ostatním ingrediencím. Já ho teda uvařila a nevzešlo z toho nic dobrého! :(

  • Anonymous | 20. 7. 2014 20:34

    2ks citrón 2ks limetka 2ks pomaranč 2ks grep a hotovo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Limetka Máslo Měkký tvaroh Prášek do pečiva Smetana Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Afrika řezy

Afrika řezy

Houbová polévka II.

Houbová polévka II.

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Pohankové lívance

Pohankové lívance

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

135
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
62
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
53
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
33
Nadívaný pečený květák
Nadívaný pečený květák
31
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Krize ve vztahu Lely a Karlose Vémoly: Mluví se o rozvodu! Na dovče v Dubaji se něco stalo…

Krize ve vztahu Lely a Karlose Vémoly: Mluví se o rozvodu! Na dovče v Dubaji se něco stalo…

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Další doporučené recepty:

Citronový dort s třešněmi
Citronový dort s třešněmi
Citronový chlebíček s borůvkami
Citronový chlebíček s borůvkami
Citronový chlebíček s mandlemi
Citronový chlebíček s mandlemi
Citrónový koláč po anglicku
Citrónový koláč po anglicku
Citronový koláč z mléčné rýže
Citronový koláč z mléčné rýže
Citronový krém
Citronový krém
  • Recepty.cz
  • Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact