• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Citronovo-makový beránek
Napište svůj komentář k receptu

Citronovo-makový beránek

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronovo-makový beránek
Citronovo-makový beránek
Citronovo-makový beránek
Citronovo-makový beránek
Citronovo-makový beránek
Citronovo-makový beránek
Citronovo-makový beránek
Citronovo-makový beránek
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tenhle beránek je úžasně šťavnatý, svěží po citronu a mák v něm krásně křupe. No a péct si ho můžete po celý rok třeba jako bábovku nebo chlebíček.

Suroviny

1 porce
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      lžíce mák nemletý
    • 150
      g máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 2
      ks citronová kůra a šťáva
    • 60
      ml slunečnicový olej
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • máslo a hrubá mouka na formu

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a mák. V robotu s třecím nástavcem nebo v ruce metlou utřete máslo s cukrem do světlé pěny, postupně zapracovávejte vejce, vanilku, citronovou šťávu i kůru a olej. Nyní snižte rychlost a střídavě po částech přidávejte sypkou směs a kysanou smetanu.

RADA: Beránek bez vážení? Podívejte se na VIDEO, jak na to

2
Formu na beránka důkladně vytřete kouskem másla a dobře vysypte hrubou moukou. Do formy vylijte těsto s pečte přibližně 30 minut. Beránek bude hotový, pokud špejli zapíchnutou doprostřed těsta vytáhnete úplně suchou. Beránka opatrně vyklopte a nechte vychladnout. Tenhle beránek je úžasně šťavnatý, svěží po citronu a mák v něm krásně křupe. No a péct si ho můžete po celý rok třeba jako bábovku nebo chlebíček.

RADA: VIDEO, jak upéct tvarohového beránka

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Duben/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sváteční pečení Beránek FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Mák Máslo Prášek do pečiva Slunečnicový olej Sůl Vanilkový extrakt Vejce Zakysaná smetana

Tvarohový beránek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Prdelky

Prdelky

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Koka dort

Koka dort

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Tvarohový beránek

Poslední sledované recepty

33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
23
Domácí kečup
Domácí kečup
21
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
18
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Citronovo-jablečné lívance
Citronovo-jablečné lívance
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-makové muffiny
Citronovo-makové muffiny
Citronovo-mangové řezy
Citronovo-mangové řezy
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Citrónovo-pomerančová bábovka
Citrónovo-pomerančová bábovka
  • Recepty.cz
  • Citronovo-makový beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact