• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Citronové orzo se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Citronové orzo se špenátem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronové orzo se špenátem
Citronové orzo se špenátem
Citronové orzo se špenátem
Citronové orzo se špenátem
Citronové orzo se špenátem
Citronové orzo se špenátem
Citronové orzo se špenátem
Citronové orzo se špenátem
Citronové orzo se špenátem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Znáte orzo? Tento drobný druh těstovin, který se podobá rýži, je oblíbený pro svou všestrannost a rychlou přípravu. Uvařte si z něj výborné hlavní jídlo, které můžete podávat k obědu i večeři.

Citronové orzo se špenátem

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 400
      g těstovinová rýže orzo
    • provensálské koření podle potřeby
    • 800
      ml kuřecí vývar
    • 150
      g baby špenát
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 90
      g strouhaný parmazán
    • 1
      ks citron
    • olej na opečení
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa osolte, opepřete a posypte provensálským kořením. V pánvi rozpalte olej, prsa na něm z obou stran orestujte a uložte stranou v teple.

RADA: Večeře z těstovin 5x jinak

2
Do pánve s výpekem přidejte máslo a nechte ho rozehřát. Vsypte nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a nechte je zesklovatět. Pak přisypte suché orzo (těstovinovou rýži) a 1 lžičku provensálského koření a asi 2 minuty společně restujte. Pak vše zalijte kuřecím vývarem, osolte, zakryjte pokličkou a přibližně 12 minut společně povařte. Občas promíchejte.
3
Když je orzo al dente, vmíchejte čerstvý baby špenát. Pak přilijte smetanu, přisypte strouhaný parmazán a nakonec dochuťte citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Podávejte s kuřecími prsíčky nakrájenými na plátky.

RADA: Bleskové večeře, které budete mít do 30 minut na talíři!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky

Italská orzo polévka s bazalkovými…

Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou

Orzo s brokolicí, rajčaty a…

Srbské rizoto

Srbské rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Oběd Večeře Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Česnek Cibule Citron Kuřecí prsa Kuřecí vývar Máslo Olej Pepř mletý Provensálské koření Smetana ke šlehání Strouhaný parmazán Sůl Těstovinová rýže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

95
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
57
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Fazole v rajské omáčce s paprikou
Fazole v rajské omáčce s…
24
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Citronové madlenky
Citronové madlenky
Citronové masové kuličky
Citronové masové kuličky
Citronové muffiny
Citronové muffiny
Citronové rozinky - zdravě a chutně
Citronové rozinky - zdravě a chutně
Citronové řezy s ořechy a čokoládou
Citronové řezy s ořechy a čokoládou
Citronové řezy-máslové a výtečné
Citronové řezy-máslové a výtečné
  • Recepty.cz
  • Citronové orzo se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact