• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Citronové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Citronové cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronové cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 240
      g hladká mouka
    • 140
      g máslo
    • 160
      g moučkový cukr
    • 1
      ks citron šťáva a kůra z celého citronu
  • Na obalení
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme ho půl hodiny v lednici odpočinout. Pak ho rozválíme na placku asi 3 mm silnou a vykrajujeme vykrajovátkem tvary. Klademe je na plech s pečícím papírem a upečeme při asi 150 °C dorůžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
2
Recept vyšel před několika lety ve Vlastě. Toto cukroví je lehce nakyslé po citrónu a po rozležení krásně měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Losos a krémové citronové brambory

Losos a krémové citronové brambory

Citronové těstoviny

Citronové těstoviny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 10. 12. 2013 07:17

    Výborné!!! <:-)

  • Jana | 27. 11. 2010 21:39

    Dnes jsem je pekla, a prijde mi tam moc tuku, tvary se cele "rozlezly",takze vizualni zazitek veskery žádný,ale jinak jsou výborné :-P

  • Jana | 20. 11. 2010 19:31

    Přemýšlím,že bych toto cukroví vyzkoušela,ale nebude se 160 cukru, a poté ještě obalené moc sladké?? :-)

  • zdenka supolova | 8. 12. 2009 17:55

    Mohu doporučit,moc dobré,zatím je křupavé,tak snad se rozleží.A když ne tak ho slepím krémem.

  • zdenka supolova | 6. 12. 2009 10:47

    Miluju všechno citronové,tak to zkusím.Tam není vajíčko nebo žloutek?Opravdu?

  • Lucie Blechová | 30. 11. 2009 15:01

    Pekla jsem teď o víkendu. S těstem se výborně pracovalo, jen jsem dala místo másla Heru a po upečení obalovala ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Cukroví je moc dobré na chuť, opravdu osvěžující citrónová chuť, tak doufám, že do Vánoc změkne..

  • Simona Dvořáková | 27. 8. 2008 20:35

    Přidala jsem ještě navíc sušenou sekanou citrónovou kůru, aby chuť byla výraznější.A bylo to dokonalé=)...doporučuju!

  • Anonym | 2. 12. 2007 16:11

    Stejné jsem už také pekla, jen trochu méně cukru, je moc dobré.

  • Anonym | 27. 11. 2007 12:10

    nezměklo to proto, že se do receptu dává máslo - to se vysuší, raději použijte Heru

  • Zuzana Groschupová | 17. 8. 2007 12:58

    Protože nerada vykrajuju cukroví, udělám si šišku a nakrájím na kousky, pak do těsta zabalím lískový oříšek nebo rozinky, kandované ovoce apod. a udělám kuličky, upeču a obalím v cukru.

  • Tereza Jarčušková | 14. 12. 2006 15:42

    Anonym , nemusíte mlieť, zlepte dve a dve tvary džemom alebo krémom a pekne vám to zmäkne.

  • Anonym | 14. 12. 2006 13:33

    Tohle cukroví jsem upekla už před 3! týdny a pořád se ještě nerozleželo,ba zdá se mi,že je čím dál tím tvrdší! Postupovala jsem dle předpisu,kde je asi chyba? Právě se rozhoduju,že to celé pomelu do kuliček...

  • Eva | 9. 12. 2006 20:45

    Je to zajímavé cukroví, chutě se dost prolínají sladké a kyselé. Nevím jestli ho někdy budu dělat znova. S krémem bude asi lepší.

  • Aninka | 5. 12. 2006 18:12

    Citronové cukroví -- Dělám podobně těsto, upeču, plním ořechovým krémem a slepuji. Povrch natřu citronovou polevou, skvěle to chutná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Máslo Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ravioli

Ravioli

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
31
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
28
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
26
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Citronové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact