• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Citrónová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Citrónová bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citrónová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml mléko nebo voda
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g tuk rozpuštěný, Zlatá Hana nebo Hera,..
    • 1
      ks citronová kůra z
    • 50
      ml citronová šťáva
    • 100
      g špaldová mouka
    • 470
      g polohrubá mouka 450-470 g podle její vlhkosti
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      hrst kandované ovoce nebo citronát

Postup přípravy receptu

1
Do nádoby z pekárničky vyklepneme vejce, přidáme mléko nebo vodu, špetku soli, cukr a vanilkový cukr, rozpuštěný tuk, citrónovou šťávu a kůru. Polohrubou mouku smícháme se špaldovou a vsypeme na tekutou část. Pak přidáme prášek do pečiva. Zapneme program DORT (pekárna ETA), po zaznění zvukového signálu vsypeme kandované ovoce nebo citronát. Necháme doběhnout program, vyzkoušíme špejlí, zda je moučník upečený. Případně nastavíme ještě deset minut (nebo i více) programu PEČENÍ. Formu vytáhneme z pekárny a chvíli necháme chladnout. Poté vyklopíme bábovku na mřížku k dochladnutí. Poléváme citrónovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920

Citronová bábovka hotelu Ritz z roku…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JITKA | 19. 6. 2011 18:11

    dá se špaldova mouka nahradit něčim jiným když ji nemám?

  • Jiťa | 1. 3. 2008 16:35

    Myslíte, že se mně vejde toto množství (55 - 57 dkg mouky+20 dkg cukru!) i do větší bábovkové formy, když chci tuto bábovku zkusit udělat klasickým způsobem bez použití pekárny? Bábovka tvaru cihly se mi moc nelíbí :-(. Nezkoušel už někdo? Dík.

  • Ketty | 26. 2. 2008 21:55

    Právě jsem bábovku ochutnala, je moc dobrá i bez polevy, dopékala jsem ji ještě 40 minut, ale stálo to za to :) Chutná jako citrónová babeta, která se kupuje v obchodě. Doporučuju

  • Hospodyňka | 13. 2. 2008 12:38

    I já jsem dopékala, ale jen takových 10-15 minut. Bábovka je chuťově dobrá, konzistencí je taková hutná. Jemná, ale hutná. Pro větší nadýchanost by bylo možná lepší dát prášek do pečiva až těsně před pečením? Dávám stejně 1, protože ta "hutnost" není vlastně na škodu.

  • Eva Fišerová | 9. 3. 2007 22:12

    Kolegyně nám donesla na ochutnání tuto citronovou bábovku. byla vynikající. Nic jiného pečeného od ní již nechceme.

  • Martina N | 7. 1. 2007 20:41

    Skúšala som, nebolo to na chuť zlé. Ale musela som to dopekať ešte skoro 1 hod. 20 minút a aj potom som mala pocit, že ešte som mohla 10 minút pridať.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Kandované ovoce Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Špaldová mouka Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské vepřové kostky

Čínské vepřové kostky

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Veselá prošívaná deka

Veselá prošívaná deka

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Podkova - dort

Podkova - dort

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

115
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
95
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
90
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
65
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
34
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Citrónová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact