• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Citronová babeta s podmáslím
Napište svůj komentář k receptu

Citronová babeta s podmáslím

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pamatujete si na tento známý retro dezert? Teď si ho můžete připravit doma, není to nic složitého.

Suroviny

10 porce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 200
      g cukr krupice pokud máte rádi méně sladké nebo budete na babetu dávat ještě polevu, stačí 180 g
    • 120
      g máslo
    • 125
      ml podmáslí
    • vanilka
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks vejce bílky a žloutky zvlášť
    • 2
      ks citron chemicky neošetřený

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dejte žloutky, přidejte cukr a vanilku. Vše několik minut šlehejte, až vznikne světlá, hustá pěna.

RADA: Jak ušlehat sníh z bílků? Použijte triky babiček

2
V další míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Tuto směs prosejte do mísy se žloutky, promíchejte a přidejte změklé máslo a podmáslí. Dále přidejte citronovou kůru a citronovou šťávu. Z bílků ušlehejte pevný sníh a opatrně ho stěrkou zapracujte do těsta.
3
Hotové těsto nalijte do formy na chlebíček vyložené papírem na pečení nebo vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut. Propečenost otestujte špejlí – zapíchněte ji do středu těsta, po vytažení se na ni těsto nesmí lepit.

RADA: Retro zákusky z legendární cukrárny Myšák: Udělejte si je doma podle originálního receptu

4
Hotovou babetu poprašte moučkovým cukrem nebo ji přelijte polevou z citronové šťávy a moučkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronová poleva

Citronová poleva

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Citronová babeta

Citronová babeta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Máslo Podmáslí Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilka Vejce

Citronová babeta s podmáslím

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Tuňákový salát s cottage sýrem

Tuňákový salát s cottage sýrem

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Citronová babeta s podmáslím

Poslední sledované recepty

29
Bramborové koláče - kynuté
Bramborové koláče -…
29
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
16
Čevabčiči
Čevabčiči
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Citronáda s rozmarýnem
Citronáda s rozmarýnem
Citronová (pomerančová) bábovka
Citronová (pomerančová) bábovka
Citronová babeta
Citronová babeta
Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920
Citronová bábovka hotelu Ritz z roku…
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka z pomazánkového másla
Citronová bábovka z pomazánkového másla
  • Recepty.cz
  • Citronová babeta s podmáslím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact