• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Citronová babeta s podmáslím
Napište svůj komentář k receptu

Citronová babeta s podmáslím

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pamatujete si na tento známý retro dezert? Teď si ho můžete připravit doma, není to nic složitého.

Suroviny

10 porce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 200
      g cukr krupice pokud máte rádi méně sladké nebo budete na babetu dávat ještě polevu, stačí 180 g
    • 120
      g máslo
    • 125
      ml podmáslí
    • vanilka
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks vejce bílky a žloutky zvlášť
    • 2
      ks citron chemicky neošetřený

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dejte žloutky, přidejte cukr a vanilku. Vše několik minut šlehejte, až vznikne světlá, hustá pěna.

RADA: Jak ušlehat sníh z bílků? Použijte triky babiček

2
V další míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Tuto směs prosejte do mísy se žloutky, promíchejte a přidejte změklé máslo a podmáslí. Dále přidejte citronovou kůru a citronovou šťávu. Z bílků ušlehejte pevný sníh a opatrně ho stěrkou zapracujte do těsta.
3
Hotové těsto nalijte do formy na chlebíček vyložené papírem na pečení nebo vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut. Propečenost otestujte špejlí – zapíchněte ji do středu těsta, po vytažení se na ni těsto nesmí lepit.

RADA: Retro zákusky z legendární cukrárny Myšák: Udělejte si je doma podle originálního receptu

4
Hotovou babetu poprašte moučkovým cukrem nebo ji přelijte polevou z citronové šťávy a moučkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronová poleva

Citronová poleva

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Citronová babeta

Citronová babeta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Máslo Podmáslí Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilka Vejce

Citronová babeta s podmáslím

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Citronová babeta s podmáslím

Poslední sledované recepty

183
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
103
Dýňová bábovka s čokoládovou polevou
Dýňová bábovka s…
101
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
39
Karamelové řezy s mandlemi
Karamelové řezy s…
34
Zeleninovo-sýrový salát s jogurtem
Zeleninovo-sýrový salát…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Kde nechal Dwayne Johnson svaly? Kamínek místo Skály!

Kde nechal Dwayne Johnson svaly? Kamínek místo Skály!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Citronáda s rozmarýnem
Citronáda s rozmarýnem
Citronová (pomerančová) bábovka
Citronová (pomerančová) bábovka
Citronová babeta
Citronová babeta
Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920
Citronová bábovka hotelu Ritz z roku…
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka z pomazánkového másla
Citronová bábovka z pomazánkového másla
  • Recepty.cz
  • Citronová babeta s podmáslím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact