• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Citronová babeta s podmáslím
Napište svůj komentář k receptu

Citronová babeta s podmáslím

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s podmáslím
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pamatujete si na tento známý retro dezert? Teď si ho můžete připravit doma, není to nic složitého.

Suroviny

10 porce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 200
      g cukr krupice pokud máte rádi méně sladké nebo budete na babetu dávat ještě polevu, stačí 180 g
    • 120
      g máslo
    • 125
      ml podmáslí
    • vanilka
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks vejce bílky a žloutky zvlášť
    • 2
      ks citron chemicky neošetřený

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dejte žloutky, přidejte cukr a vanilku. Vše několik minut šlehejte, až vznikne světlá, hustá pěna.

RADA: Jak ušlehat sníh z bílků? Použijte triky babiček

2
V další míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Tuto směs prosejte do mísy se žloutky, promíchejte a přidejte změklé máslo a podmáslí. Dále přidejte citronovou kůru a citronovou šťávu. Z bílků ušlehejte pevný sníh a opatrně ho stěrkou zapracujte do těsta.
3
Hotové těsto nalijte do formy na chlebíček vyložené papírem na pečení nebo vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut. Propečenost otestujte špejlí – zapíchněte ji do středu těsta, po vytažení se na ni těsto nesmí lepit.

RADA: Retro zákusky z legendární cukrárny Myšák: Udělejte si je doma podle originálního receptu

4
Hotovou babetu poprašte moučkovým cukrem nebo ji přelijte polevou z citronové šťávy a moučkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronová poleva

Citronová poleva

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Citronová babeta

Citronová babeta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Máslo Podmáslí Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilka Vejce

Citronová babeta s podmáslím

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

Fofr perník

Fofr perník

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Citronová babeta s podmáslím

Poslední sledované recepty

463
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
54
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Domácí kečup
Domácí kečup
33
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Outfit podle oslavenkyně Táni Pauhofové: Tyhle kousky vás zachrání v největších vedrech!

Outfit podle oslavenkyně Táni Pauhofové: Tyhle kousky vás zachrání v největších vedrech!

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Nezbedný syn Davida Beckhama: Druhá veselka! Rodiče o tom neměli ani páru

Nezbedný syn Davida Beckhama: Druhá veselka! Rodiče o tom neměli ani páru

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Citronáda s rozmarýnem
Citronáda s rozmarýnem
Citronová (pomerančová) bábovka
Citronová (pomerančová) bábovka
Citronová babeta
Citronová babeta
Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920
Citronová bábovka hotelu Ritz z roku…
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka z pomazánkového másla
Citronová bábovka z pomazánkového másla
  • Recepty.cz
  • Citronová babeta s podmáslím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact