• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Napište svůj komentář k receptu

Císařský trhanec s borůvkami a šodó

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
5fotografií
Nahrát fotku
 

Delikatesu původem z rakouské kuchyně musíte rozhodně vyzkoušet. Trhaný lívanec s borůvkami posypaný moučkovým cukrem a politý lahodným šodó vynese vaše chuťové pohárky až do nebe. Ozdobit můžete jablky nebo jahodami.

Suroviny

4 porce
  • Na těsto
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 90
      g mouka
    • 40
      g moučkový cukr
    • prášek do pečiva
    • borůvky čerstvé nebo mražené
    • sůl
    • 2
      lžíce máslo přepuštěné
    • moučkový cukr na pocukrování
    • čerstvé ovoce k servírování
  • Na šodó
    • 4
      ks žloutek
    • sůl
    • 250
      ml bílé víno sladké
    • 2
      lžička vanilka lusk, esence nebo pasta
    • moučkový cukr dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravte těsto. Oddělte žloutky a bílky, k bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte dotuha. Dejte vychladit. Ke žloutkům přidejte cukr, špetku soli, mléko a společně je prošlehejte, nakonec přidejte hladkou mouku a opět vše dobře promíchejte. Přihoďte špetku prášku do pečiva a velmi jemně vmíchejte bílky.

RADA: Jak skladovat žloutky?

2
Zlehka rozehřejte pánev, dejte na ni máslo. Na pánev vlijte tři čtvrtiny těsta. Pomocí stěrky ho rovnoměrně rozetřete po pánvi, vznikne tak jeden velký nadýchaný lívanec.
3
Vyčkejte 4 minuty, až se začnou objevovat bublinky a přidejte borůvky.

RADA: Jak rychle využít ovoce rovnou z mrazáku?

4
Snažte se zbývajícím těstem borůvky překrýt, použijte stěrku. Uhlaďte a počkejte, dokud těsto nezatuhne.
5
A po dalších 5–6 minutách podeberte a trhanec otočte.
6
Po stranách přidejte dalších pár kousků přepuštěného másla, ať se druhá strana nedělá nasucho.

RADA: Jak na tuhé máslo z lednice?

7
Po dalších 4 minutách můžete začít trhat. Pocukrujte a promíchejte.
8
Následně připravte šodó nad vodní lázní. Základ tvoří žloutky, bílé víno, cukr a vanilka. Ke žloutkům opět přijde špetka soli. Přilijte sladší bílé víno a vše metličkou prošlehejte.
9
Dno misky se vody nesmí dotýkat, postupně přidávejte i cukr dle sladkosti vína a vanilku.
10
Poté šlehejte. Šlehání může trvat i 10 minut, než vznikne pěna.
11
Trhanec můžete podávat s jahodami, jablky nebo jiným ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trhanec

Trhanec

Císařský trhanec

Císařský trhanec

Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem

Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Borůvky Čerstvé ovoce Máslo Mléko Moučkový cukr Mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salámový aspik

Salámový aspik

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

40
Švestková povidla
Švestková povidla
20
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
19
Jablečná buchta
Jablečná buchta
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kulajda
Kulajda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Cimpr Campr
Cimpr Campr
Císařská kýta
Císařská kýta
Císařský trhanec
Císařský trhanec
Citronáda s rozmarýnem
Citronáda s rozmarýnem
Citronová (pomerančová) bábovka
Citronová (pomerančová) bábovka
Citronová babeta
Citronová babeta
  • Recepty.cz
  • Císařský trhanec s borůvkami a šodó
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact