• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Císařská bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Císařská bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Císařská bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka Nebo polohrubá
    • 200
      g cukr krupice
    • 6
      ks vejce
    • 300
      g máslo
    • 60
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 60
      g strouhané ořechy
    • 60
      g čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme pískový cukr. Máslo, moučkový a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, po částech zašleháme žloutky, přidáme rum, oříšky, čokoládu a lehce sníh z bílků a mouku.
2
Dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme pomalu při teplotě asi 150-160 °C. Troubu necháme malinko pootevřenou, aby bábovka při pečení nepraskla. Prochladlou bábovku pocukrujeme.
3
<BR>Množství těsta je na velkou formu, na menší bude stačit poloviční dávka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Císařská kýta

Císařská kýta

Perníková bábovka

Perníková bábovka

Ořechová bábovka s mrkví a pastinákem

Ořechová bábovka s mrkví a pastinákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra H. | 1. 4. 2007 19:56

    Je výborna, sice se peče o něco déle, ale stojí to za to.

  • Hanka Jahodková | 6. 3. 2007 10:18

    Pekla jsem ji přes hodinu a nebyla upečena, navrchu chrumkavá a pod tím padlá a nedopečená, snědl jí pes a prasata. Okrem toho musela jsem jí dat do dvoch forem a ješte z nich vytekala, no fakt úžasné, manžel a mamka ma uěšili, že mne mají jsejnak rádi, snaha byla

  • Anka Vavakova | 26. 11. 2006 23:00

    Trosku som ju vylepsila tak ze som dala menej tuku len 200 g a zamenila som ho za smotanu, tiez som pridala cernice alebo zavarane maliny , mandle a oriesky som vynechala lebo som nemala. Potom napisem ako sa podarila...

  • Lucie B. | 5. 11. 2005 20:54

    Zkusili jsme, je výborná, pečeno hodinu v plynové troubě na sporo. Možná by tam mohla být ještě o pár minut déle...Jinak nemá chybu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Strouhané ořechy Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

117
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
107
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
80
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
68
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
63
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Miloš Vávra (79), drsňák českého filmu: Nečekaný vztah s Vaculíkem

Miloš Vávra (79), drsňák českého filmu: Nečekaný vztah s Vaculíkem

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Císařská bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact