• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čína II.
Napište svůj komentář k receptu

Čína II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čína II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      žloutek
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      ks feferonka
    • 2
      lžička worcestrová omáčka
    • 2
      lžička maggi
    • 2
      lžička sůl
    • moučkový cukr
    • 1
      ks cibule
    • 500
      g vepřové maso nebo drůbežího masa

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se směsí. Necháme uležet 24 hod., ale čím déle, tím lépe. Použila jsem na čínu králíka, vepřové maso, zajíce i hovězí maso, ale divočinu doporučuji nechat ve směsi déle. Také feferony lze dát podle chuti.
2
Odleželé maso osmažíme na rozehřátém oleji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čína z vepřového masa

Čína z vepřového masa

Mončina čína

Mončina čína

Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá

Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Danka Snášelová | 29. 7. 2008 18:16

    Tento recept dělám již 20 let. Kdo tuhle "českou čínu" ochutnal, tak vylízal i talíř. Na 500 g masa dávám 3 žloutky, 3 lžičky nejenom worchestru, ale i 3 lžičky sojové omáčky a 3 lžičky polévkového koření (maggi) a 1 lžičku kari koření. Soli dávám míň - jenom 1 lžičku. A přidávám ještě 1 lžíci solamylu. Veškeré ingredience jsou vyrovnané. Na tento recept nedám dopustit. Hranolky, tatarka, bohatá zeleninová obloha a boule jsou i za ušima. Čína je dobrá také s rýži nebo se špagetami = mňamka. Dávám 1.

  • Danka Snášelová | 29. 7. 2008 18:15

    Tento recept dělám již 20 let. Kdo tuhle "českou čínu" ochutnal, tak vylízal i talíř. Na 500 g masa dávám 3 žloutky, 3 lžičky nejenom worchestru, ale i 3 lžičky sojové omáčky a 3 lžičky polévkového koření (maggi) a 1 lžičku kari koření. Soli dávám míň - jenom 1 lžičku. A přidávám ještě 1 lžíci solamylu. Veškeré ingredience jsou vyrovnané. Na tento recept nedám dopustit. Hranolky, tatarka, bohatá zeleninová obloha a boule jsou i za ušima. Čína je dobrá také s rýži nebo se špagetami = mňamka. Dávám 1.

  • Ladislav Dorazin | 29. 7. 2008 17:19

    Můžu potvrdit,vynikající pokrm.Dá se jíst i s chlebem.

  • Jana Remková | 29. 7. 2008 17:17

    Tak,tak vidím čínu já,Vynikající s tatarkou a hranolkami.Už jsem ji dělala i ze zajíce,jen jsem ji nechala déle uležet.

  • Jana Remková | 29. 3. 2007 08:57

    tak mám pocit,že tato čína je opravdu čína,pokud není nakládaná,tak si můžu koupit nějakou rychlovku z těch sáčků,ale podle mne nemají s čínou vůbec nic společného

  • Anonym | 26. 3. 2007 09:51

    Takhle se dříve dělávala "česká" čína. Nemá sice šťávičku jako "klasika", ale vůbec to není špatné ani chudé. Je to vlastně taková obdoba čínských placiček, které se rozmíchají do směsi. Lze samozřejmě přidat všelico, ale pak už to je jiný recept.

  • Kamil Krybus | 26. 3. 2007 09:39

    Na "čínu" trochu chudé. Určitě bych přidal česnek, zázvor, pepř, na nudličky kedlubnu nebo celer, ubral feferonů a vynechal maggi. A pokud se bude podávat s rýží, tak bych vytvořil na závěr šťávičku z vývaru, bílého vína a škrobu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Feferonka Maggi Moučkový cukr Rostlinný olej Sůl Vepřové maso Worcestrová omáčka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Mufloní kýta

Mufloní kýta

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mrkvové smoothie s jogurtem

Mrkvové smoothie s jogurtem

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

315
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
313
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
91
Velikonoční nádivka s cuketou
Velikonoční nádivka s…
89
Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
Velikonoční nádivka s…
68
Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou
Věnec s kandovaným…

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 13. 8. 2025: Kdo by měl dnes následovat svou intuici a kdo dostane skvělou nabídku?

Denní horoskop na středu 13. 8. 2025: Kdo by měl dnes následovat svou intuici a kdo dostane skvělou nabídku?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Pořád dokola a stejně milované? České seriály jsou trvalým fenoménem našich obýváků

Pořád dokola a stejně milované? České seriály jsou trvalým fenoménem našich obýváků

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Čína II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact