• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čína
Napište svůj komentář k receptu

Čína

autor: Aleš Jírek
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čína
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g maso podle vlastní chuti
    • 2
      ks cibule 1 střední a 1 malá
    • solamyl (bramborový škrob)
    • sojová omáčka
    • 1
      kostka masox
    • olej
    • sůl
    • pórek
    • paprika
    • 6
      ks hřebíček
    • 2
      hrnek rýže
    • kari nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Maso a zeleninu nakrájíme na proužky asi 2 cm silné, maso dáme do mísy a osolíme, zakápneme sojovou omáčkou a zamícháme, potom přidáme solamyl a znovu důkladně promícháme, aby se každý kousek masa směsí obalil a necháme chvilku odstát.
2
Nakrájíme cibuli nadrobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět a necháme ji stranou.
3
Do hrnce dáme dva hrnečky rýže, zalijeme třemi hrnečky vody, dáme odměrku soli, malou oloupanou cibuli a hřebíček (6 ks), pro zbarvení rýže můžeme přidat lžičku kari. Dáme vařit a jak se voda vyvaří, dáme na 20 minut odstát.
4
Do uhlíkové nebo teflonové pánve rozpálíme olej a vložíme maso, mícháme, aby se maso nelepilo k sobě.
5
Když je maso orestované a nelepí se, zalijeme ho asi dvěma hrnečky vlažné vody a důkladně promícháme, vznikne sos, který by neměl být moc hustý, ale spíše řidčí, za občasného míchání dusíme pod poklicí. (Pozor na druh masa, kuřecí je brzo). Můžeme dle uvážení přilít vodu, aby sos nehoustl.
6
Když je maso měkké, přidáme masox a rozmícháme jej v celé pánvi, poté přidáme dvě lžíce sojové omáčky a opět zamícháme a nakonec přidáme zeleninu, aby jenom mírně změkla. Pokud je rýže hotova, vyndáme cibuli a hřebíček a můžeme servírovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čína z vepřového masa

Čína z vepřového masa

Mončina čína

Mončina čína

Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá

Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ermanaricus | 28. 4. 2013 16:01

    Měl bych pár drobných úprav, které ještě zlepší už tak dobré jídlo: Sojovka bude s worchesterem K tomu červenou papriku přidáme Můžou být arašídy Ke konci přihodíme mražený hrášek a kukuřici A maso pak hodíme rovnou na tu cibulku, žádné odkládání

  • Nikijaho
    Nikijaho | 21. 11. 2012 12:32

    Jenze nas ani tak nezajima nazev, to je spise slovni obrat, tak neslovickarte a kari je tam kdyby jste si to dobre precetl jen v ryzi, jiste proto ze je chutnejsi!

  • Nikijaho
    Nikijaho | 5. 8. 2012 12:00

    Moc dobrá čína i bez Kari, sojovky jsem dala o ty dve lzice mene (protoze uz jsem nemela) a nahradila ji jednou kostkou Masoxu. Nic nebylo znat. Cibuli jsem osmahla a dala stranou, pridala jsem ji nakonec se zeleninou... Výborné.

  • Nikijaho
    Nikijaho | 5. 8. 2012 11:57

    Opravdu výborné :-)

  • Andrej K. | 13. 1. 2012 19:08

    V zahraničí neexistuje názov jedla "Čína". To je predsa názov štátu, tak isto ako neexistuje názov jedla "Čechy" alebo "Česko". Prečo teda nepoužívate názov tak, ako je to bežné napr. v čínskej restaurácii? Mne to pripadá ponižujúce a teda nevhodné na prípravu a ani na konzumáciu! Čínska kuchyna nepoužíva curry korenie, to je záležitost kuchyne indickej!

  • dnk | 20. 8. 2011 12:52

    *cibuli :-)

  • dnk | 20. 8. 2011 12:50

    Absolutně nechápu ve které fázi mám a kam přidat tu osmaženou, zesklovatělou cibuly?!?!? Mohlo to být lépe rozepsané...

  • mates | 8. 1. 2011 12:42

    du na to!

  • ohnoutik | 2. 1. 2011 12:35

    výborné :)

  • andrej pokorny | 11. 11. 2007 10:45

    eno nuno!

  • Anonym | 21. 10. 2007 18:38

    Už máme po večeři a bylo to výborné...!!! Teda jestli se smím pochválit... :O)

  • Anonym | 21. 10. 2007 18:26

    Už máme po večeři a bylo to výborné...!!! Teda jestli se smím pochválit... :O)

  • Laduš | 18. 8. 2007 08:32

    No zní to skvěle tak uvidíme jdu si koupit maso a sójovou omáčku :o))

  • Roman Pudil | 5. 8. 2007 07:37

    Skvělá,jen místo vlažné vody jsem tam dal uzený vývar.

  • Roman | 4. 8. 2007 19:27

    Zamlouvá se mi to,tak to zkusím.

  • Anonym | 3. 8. 2007 12:01

    výborný!!!!!!

  • jana | 27. 7. 2007 17:23

    jdu na to ,tak jem zvědavá???dám vědět

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hřebíček Kari Maso Masox Olej Paprika Pórek Rýže Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Fofr perník

Fofr perník

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

56
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
26
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
22
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
19
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…
18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Čína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact