• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čína
Napište svůj komentář k receptu

Čína

autor: Aleš Jírek
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čína
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g maso podle vlastní chuti
    • 2
      ks cibule 1 střední a 1 malá
    • solamyl (bramborový škrob)
    • sojová omáčka
    • 1
      kostka masox
    • olej
    • sůl
    • pórek
    • paprika
    • 6
      ks hřebíček
    • 2
      hrnek rýže
    • kari nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Maso a zeleninu nakrájíme na proužky asi 2 cm silné, maso dáme do mísy a osolíme, zakápneme sojovou omáčkou a zamícháme, potom přidáme solamyl a znovu důkladně promícháme, aby se každý kousek masa směsí obalil a necháme chvilku odstát.
2
Nakrájíme cibuli nadrobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět a necháme ji stranou.
3
Do hrnce dáme dva hrnečky rýže, zalijeme třemi hrnečky vody, dáme odměrku soli, malou oloupanou cibuli a hřebíček (6 ks), pro zbarvení rýže můžeme přidat lžičku kari. Dáme vařit a jak se voda vyvaří, dáme na 20 minut odstát.
4
Do uhlíkové nebo teflonové pánve rozpálíme olej a vložíme maso, mícháme, aby se maso nelepilo k sobě.
5
Když je maso orestované a nelepí se, zalijeme ho asi dvěma hrnečky vlažné vody a důkladně promícháme, vznikne sos, který by neměl být moc hustý, ale spíše řidčí, za občasného míchání dusíme pod poklicí. (Pozor na druh masa, kuřecí je brzo). Můžeme dle uvážení přilít vodu, aby sos nehoustl.
6
Když je maso měkké, přidáme masox a rozmícháme jej v celé pánvi, poté přidáme dvě lžíce sojové omáčky a opět zamícháme a nakonec přidáme zeleninu, aby jenom mírně změkla. Pokud je rýže hotova, vyndáme cibuli a hřebíček a můžeme servírovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čína z vepřového masa

Čína z vepřového masa

Mončina čína

Mončina čína

Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá

Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ermanaricus | 28. 4. 2013 16:01

    Měl bych pár drobných úprav, které ještě zlepší už tak dobré jídlo: Sojovka bude s worchesterem K tomu červenou papriku přidáme Můžou být arašídy Ke konci přihodíme mražený hrášek a kukuřici A maso pak hodíme rovnou na tu cibulku, žádné odkládání

  • Nikijaho
    Nikijaho | 21. 11. 2012 12:32

    Jenze nas ani tak nezajima nazev, to je spise slovni obrat, tak neslovickarte a kari je tam kdyby jste si to dobre precetl jen v ryzi, jiste proto ze je chutnejsi!

  • Nikijaho
    Nikijaho | 5. 8. 2012 12:00

    Moc dobrá čína i bez Kari, sojovky jsem dala o ty dve lzice mene (protoze uz jsem nemela) a nahradila ji jednou kostkou Masoxu. Nic nebylo znat. Cibuli jsem osmahla a dala stranou, pridala jsem ji nakonec se zeleninou... Výborné.

  • Nikijaho
    Nikijaho | 5. 8. 2012 11:57

    Opravdu výborné :-)

  • Andrej K. | 13. 1. 2012 19:08

    V zahraničí neexistuje názov jedla "Čína". To je predsa názov štátu, tak isto ako neexistuje názov jedla "Čechy" alebo "Česko". Prečo teda nepoužívate názov tak, ako je to bežné napr. v čínskej restaurácii? Mne to pripadá ponižujúce a teda nevhodné na prípravu a ani na konzumáciu! Čínska kuchyna nepoužíva curry korenie, to je záležitost kuchyne indickej!

  • dnk | 20. 8. 2011 12:52

    *cibuli :-)

  • dnk | 20. 8. 2011 12:50

    Absolutně nechápu ve které fázi mám a kam přidat tu osmaženou, zesklovatělou cibuly?!?!? Mohlo to být lépe rozepsané...

  • mates | 8. 1. 2011 12:42

    du na to!

  • ohnoutik | 2. 1. 2011 12:35

    výborné :)

  • andrej pokorny | 11. 11. 2007 10:45

    eno nuno!

  • Anonym | 21. 10. 2007 18:38

    Už máme po večeři a bylo to výborné...!!! Teda jestli se smím pochválit... :O)

  • Anonym | 21. 10. 2007 18:26

    Už máme po večeři a bylo to výborné...!!! Teda jestli se smím pochválit... :O)

  • Laduš | 18. 8. 2007 08:32

    No zní to skvěle tak uvidíme jdu si koupit maso a sójovou omáčku :o))

  • Roman Pudil | 5. 8. 2007 07:37

    Skvělá,jen místo vlažné vody jsem tam dal uzený vývar.

  • Roman | 4. 8. 2007 19:27

    Zamlouvá se mi to,tak to zkusím.

  • Anonym | 3. 8. 2007 12:01

    výborný!!!!!!

  • jana | 27. 7. 2007 17:23

    jdu na to ,tak jem zvědavá???dám vědět

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hřebíček Kari Maso Masox Olej Paprika Pórek Rýže Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čebureky

Čebureky

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Fish & chips

Fish & chips

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
26
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Martin Krampol poprvé promluvil: Táto, krvácí mi srdce! Kdy za ním byl naposledy a co poznal?

Martin Krampol poprvé promluvil: Táto, krvácí mi srdce! Kdy za ním byl naposledy a co poznal?

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Čína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact