• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cikánské řezy třené
Napište svůj komentář k receptu

Cikánské řezy třené

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánské řezy třené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 210
      g hladká mouka
    • 180
      g máslo
    • citronová kůra
    • 3
      bílek
    • 220
      g moučkový cukr 200-220
    • 180
      g ořechy
    • citronová šťáva
    • 1
      ks vejce větší
    • 1
      ks žloutek
    • rybízová marmeláda na potření

Postup přípravy receptu

1
Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme vejce a žloutek. Do našlehané hmoty přidáme prosátou mouku. Pozor - stejná teplota všech surovin, včetně mouky. Kdyby bylo vejce studené, máslo by se srazilo, pokud by byla studená mouka, bylo by těsto tuhé a nešlo by správně roztírat.
2
Širokou stěrkou hmotu natíráme na papír na pečení. Jde to trochu hůř, těsto je prostě linecké - třené, ale při troše trpělivosti není problém. Důležité je dodržet rovnoměrné rozetření, ať to není moc hrbolaté. Špatně by se propékalo. Dělám to tak, že ustřihnu papír přesně na plech a na vále to natírám na papír. Rožky drží dobrovolník a běda, když pustí. Jde to na vále lépe, nezavazí nám okraje plechu.
3
Plech mám klasický - velký. Pak jen papír přešoupnu na plech. Dám zapéct při 175 °C do světlounce růžova, těsto se pak bude ještě péct. Plech vytáhneme a horké namažeme vrstvou rybízové marmelády - nemusí být moc hrubá, tak pro chuť a barvu. Kdyby jí bylo moc, špatně by zasychala.
4
Necháme schnout a mezitím si ušleháme pevný sníh z poloviny cukru a opatrně vmícháme ořechy, zbytek cukru a citrónovou šťávu. Pěkně hmotu rozetřeme na marmeládu a dáme zapéct při 150-160 °C do růžova.
5
Krájíme vlažné na čtverečky, já doma vykrajuji rohlíčky kolečkem na linecké, pěkně od krajíčku, ze začátku budou zmetky - ty jsou nejlepší a pak už pěkné měsíčky. Tam, kde formička tlačí na povrch sníh trošku popraská, není to však na škodu. Patří to k tomuto receptu. Dřív jsem dělávala cikánské z těsta, které se zpracovalo na vále, jako klasické linecké. Nedá se to s tímto třeným, které mám léta od sestry, srovnat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Cikánské toasty

Cikánské toasty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 15. 12. 2016 18:18

    Prosím Vás, jak je to s tím cukrem? Máslo se utře s cukrem. Pak sníh z poloviny cukru a pak ještě přidáme zbytek cukru. V receptu je uvedeno 220 g, jak to přijde rozdělit? Děkuji.

  • Blanka Wr. | 10. 6. 2010 10:29

    Už jsem dělala několikrát a musím souhlasit se Šárkou, jsou opravdu mnohem lepší než klasické-linecké. Zkusila jsem i tak, že do těsta dám 3 žloutky (žádné vejce), aby mi žádné nezůstaly a i tak jsou to výborné řezy! A těsto mi jde celkem dobře roztírat přímo na plechu, takže je teď už mám za chvilku hotové.

  • Stanislava Slacikova | 25. 10. 2007 00:44

    Sarko,tak jsem prave dopekla cikanske rezy podle tohohle receptu a dopadly super. Dala jsem min cukru do snehu a bylo to taky v pohode.... a pri krajeni snih nepopraskal. Yupiii ;)

  • Hana Rožníčková | 8. 12. 2006 13:19

    Šárko, já je krájím na čtverečky horkým nožem a sem tam se stane, že trošku popraskají, ale to vůbec nevadí, když je to tak dobré. Mě se na tom líbí, že je z toho dost kousků, a je to rychle hotové. Mám zatím 10 druhů cukroví a ještě se chystám na nepečené, tak jsem se letos překonala. Já sice moc ráda peču, ale cukroví moc neé, tak doufám, že to rodinka ocení.

  • Šárka Tkáčová | 8. 12. 2006 13:14

    Hani , taky Ti sníh při krájení trošku popraská? Mi vždycky.

  • Hana Rožníčková | 8. 12. 2006 13:04

    Šárko, já jsem letos dělala ty co se zpracovávají na vále a je to jednoduché a móc dobré. Někdy zkusím tyto.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Ořechy Rybízová marmeláda Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
32
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
32
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…
29
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
28
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Cikánské řezy třené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact