• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 62
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso roštěnec, zadní maso, péro ...
    • sůl a pepř
    • 100
      g slanina
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer
    • 2
      ks mrkev
    • 80
      g máslo cca
    • červené víno
    • 300
      ml vývar silný masový, nebo z kostky
    • 10
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření celé kuličky
    • 1
      lžička hladká mouka - na zahuštění výpeku, není nutné

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu dáme osmažit pokrájenou cibuli a slaninu, na kterou vložíme osmažit ze všech stran dozlatova nasolené a opepřené hovězí maso. Podlijeme ho vývarem(cca 3dl) a dusíme za občasného obrácení a podlití téměř doměkka(tak na 75%).
2
V jiném kastrolu si rozpustíme máslo a očištěnou zeleninu, kterou jsme pokrájeli na větší kusy na něm orestujeme dorůžova společně s celým pepřem a novým kořením.
3
Téměř měkké maso dáme do pekáče, obložíme ho orestovanou zeleninou s kořením a zalijeme vínem(cca 2dl). Pečeme v předehřáté troubě za občasného podlití a přelití vodou, vínem nebo vývarem doměkka a dozlatova. Výpek můžeme zahustit lžičkou hladké mouky rozmíchané v malém množství vody, kterou ve výpeku krátce zavaříme.
4
Před podáváním můžeme kuličky koření vyndat.
5
Podáváme s bramborem, knedlíkem, noky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Kapří guláš s kořenovou zeleninou

Kapří guláš s kořenovou zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Desmond | 11. 1. 2016 22:45

    Výborné jídlo, delala jsem ho několikrát. Na každou zvláštní příležitost a pokaždé mě všichni pochválí.

  • Randy | 12. 6. 2015 21:26

    Luxando:-)žrando;-)

  • Randy | 12. 6. 2015 21:26

    Luxando:-)žrando;-)

  • Roman Raba | 9. 3. 2015 13:30

    Pochutnali jsme si, výborný oběd.

  • Lily9 | 27. 2. 2014 14:35

    Masíčko se v omáčce úplně rozpadalo, omáčka výborná, přítel, taťka, mamka i kamarádi si pochutnávali. Výborný recept. Dávám za 1 8-)

  • Káťa | 1. 11. 2013 18:45

    Skvělé hovězí, přítel měl radost, hovězí zbožňuje a mně se fakt povedlo, děkuji za recept :-)) .

  • Růžena Valterová | 8. 3. 2013 18:54

    Celá příprava mi trvala kolen 120 minut, ale stálo to za to. Maso i omáčka bez chyby a na velikou jedničku s hvězdičkou.

  • Nikijaho
    Nikijaho | 9. 9. 2012 10:54

    Na kolik pečeme maso? A do pekáče dáváme maso i s vývarem? Jak dlouho se asi mase peče? No dopíšu to sem všechno až ho dodělám. Udělám dle svého zdravého rozumu. :-)

  • Maruška | 14. 4. 2012 12:40

    Byl to výborný oběd, po jídle zůstal i skoro čistý pekáč, děkuji a při vhodné příležitosti jí znova připravím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dušení Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Cibule Hladká mouka Hovězí maso Máslo Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Slanina Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

58
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
42
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Marokánky
Marokánky
19
Houbové lasagne
Houbové lasagne

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Cibulový salát s houbami
Cibulový salát s houbami
Cibulový salát se slanečky
Cibulový salát se slanečky
Cigánská pečienka
Cigánská pečienka
Cikánské halušky
Cikánské halušky
Cikánské koleno
Cikánské koleno
Cikánské toasty
Cikánské toasty
  • Recepty.cz
  • Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact