• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 62
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso roštěnec, zadní maso, péro ...
    • sůl a pepř
    • 100
      g slanina
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer
    • 2
      ks mrkev
    • 80
      g máslo cca
    • červené víno
    • 300
      ml vývar silný masový, nebo z kostky
    • 10
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření celé kuličky
    • 1
      lžička hladká mouka - na zahuštění výpeku, není nutné

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu dáme osmažit pokrájenou cibuli a slaninu, na kterou vložíme osmažit ze všech stran dozlatova nasolené a opepřené hovězí maso. Podlijeme ho vývarem(cca 3dl) a dusíme za občasného obrácení a podlití téměř doměkka(tak na 75%).
2
V jiném kastrolu si rozpustíme máslo a očištěnou zeleninu, kterou jsme pokrájeli na větší kusy na něm orestujeme dorůžova společně s celým pepřem a novým kořením.
3
Téměř měkké maso dáme do pekáče, obložíme ho orestovanou zeleninou s kořením a zalijeme vínem(cca 2dl). Pečeme v předehřáté troubě za občasného podlití a přelití vodou, vínem nebo vývarem doměkka a dozlatova. Výpek můžeme zahustit lžičkou hladké mouky rozmíchané v malém množství vody, kterou ve výpeku krátce zavaříme.
4
Před podáváním můžeme kuličky koření vyndat.
5
Podáváme s bramborem, knedlíkem, noky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Kapří guláš s kořenovou zeleninou

Kapří guláš s kořenovou zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Desmond | 11. 1. 2016 22:45

    Výborné jídlo, delala jsem ho několikrát. Na každou zvláštní příležitost a pokaždé mě všichni pochválí.

  • Randy | 12. 6. 2015 21:26

    Luxando:-)žrando;-)

  • Randy | 12. 6. 2015 21:26

    Luxando:-)žrando;-)

  • Roman Raba | 9. 3. 2015 13:30

    Pochutnali jsme si, výborný oběd.

  • Lily9 | 27. 2. 2014 14:35

    Masíčko se v omáčce úplně rozpadalo, omáčka výborná, přítel, taťka, mamka i kamarádi si pochutnávali. Výborný recept. Dávám za 1 8-)

  • Káťa | 1. 11. 2013 18:45

    Skvělé hovězí, přítel měl radost, hovězí zbožňuje a mně se fakt povedlo, děkuji za recept :-)) .

  • Růžena Valterová | 8. 3. 2013 18:54

    Celá příprava mi trvala kolen 120 minut, ale stálo to za to. Maso i omáčka bez chyby a na velikou jedničku s hvězdičkou.

  • Nikijaho
    Nikijaho | 9. 9. 2012 10:54

    Na kolik pečeme maso? A do pekáče dáváme maso i s vývarem? Jak dlouho se asi mase peče? No dopíšu to sem všechno až ho dodělám. Udělám dle svého zdravého rozumu. :-)

  • Maruška | 14. 4. 2012 12:40

    Byl to výborný oběd, po jídle zůstal i skoro čistý pekáč, děkuji a při vhodné příležitosti jí znova připravím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dušení Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Cibule Hladká mouka Hovězí maso Máslo Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Slanina Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Hrubasova vepřová rychlovka

Hrubasova vepřová rychlovka

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

237
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
21
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
19
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
18
Chilli sin carne polévka
Chilli sin carne polévka
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Cibulový salát s houbami
Cibulový salát s houbami
Cibulový salát se slanečky
Cibulový salát se slanečky
Cigánská pečienka
Cigánská pečienka
Cikánské halušky
Cikánské halušky
Cikánské koleno
Cikánské koleno
Cikánské toasty
Cikánské toasty
  • Recepty.cz
  • Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact