• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 62
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso roštěnec, zadní maso, péro ...
    • sůl a pepř
    • 100
      g slanina
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer
    • 2
      ks mrkev
    • 80
      g máslo cca
    • červené víno
    • 300
      ml vývar silný masový, nebo z kostky
    • 10
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření celé kuličky
    • 1
      lžička hladká mouka - na zahuštění výpeku, není nutné

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu dáme osmažit pokrájenou cibuli a slaninu, na kterou vložíme osmažit ze všech stran dozlatova nasolené a opepřené hovězí maso. Podlijeme ho vývarem(cca 3dl) a dusíme za občasného obrácení a podlití téměř doměkka(tak na 75%).
2
V jiném kastrolu si rozpustíme máslo a očištěnou zeleninu, kterou jsme pokrájeli na větší kusy na něm orestujeme dorůžova společně s celým pepřem a novým kořením.
3
Téměř měkké maso dáme do pekáče, obložíme ho orestovanou zeleninou s kořením a zalijeme vínem(cca 2dl). Pečeme v předehřáté troubě za občasného podlití a přelití vodou, vínem nebo vývarem doměkka a dozlatova. Výpek můžeme zahustit lžičkou hladké mouky rozmíchané v malém množství vody, kterou ve výpeku krátce zavaříme.
4
Před podáváním můžeme kuličky koření vyndat.
5
Podáváme s bramborem, knedlíkem, noky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Kapří guláš s kořenovou zeleninou

Kapří guláš s kořenovou zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Desmond | 11. 1. 2016 22:45

    Výborné jídlo, delala jsem ho několikrát. Na každou zvláštní příležitost a pokaždé mě všichni pochválí.

  • Randy | 12. 6. 2015 21:26

    Luxando:-)žrando;-)

  • Randy | 12. 6. 2015 21:26

    Luxando:-)žrando;-)

  • Roman Raba | 9. 3. 2015 13:30

    Pochutnali jsme si, výborný oběd.

  • Lily9 | 27. 2. 2014 14:35

    Masíčko se v omáčce úplně rozpadalo, omáčka výborná, přítel, taťka, mamka i kamarádi si pochutnávali. Výborný recept. Dávám za 1 8-)

  • Káťa | 1. 11. 2013 18:45

    Skvělé hovězí, přítel měl radost, hovězí zbožňuje a mně se fakt povedlo, děkuji za recept :-)) .

  • Růžena Valterová | 8. 3. 2013 18:54

    Celá příprava mi trvala kolen 120 minut, ale stálo to za to. Maso i omáčka bez chyby a na velikou jedničku s hvězdičkou.

  • Nikijaho
    Nikijaho | 9. 9. 2012 10:54

    Na kolik pečeme maso? A do pekáče dáváme maso i s vývarem? Jak dlouho se asi mase peče? No dopíšu to sem všechno až ho dodělám. Udělám dle svého zdravého rozumu. :-)

  • Maruška | 14. 4. 2012 12:40

    Byl to výborný oběd, po jídle zůstal i skoro čistý pekáč, děkuji a při vhodné příležitosti jí znova připravím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dušení Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Cibule Hladká mouka Hovězí maso Máslo Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Slanina Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Slaní šneci II.

Slaní šneci II.

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

České kuře pečené

České kuře pečené

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

163
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
38
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
35
Těstoviny s restovanou zeleninou
Těstoviny s restovanou…
29
Hovězí guláš v tlakáči
Hovězí guláš v tlakáči
27
Cuketové cannelloni s ricottou
Cuketové cannelloni s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Odhalení s rakovinou bojující Něrgešové: Dojemné záběry ze stříhání vlasů!

Odhalení s rakovinou bojující Něrgešové: Dojemné záběry ze stříhání vlasů!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Cibulový salát s houbami
Cibulový salát s houbami
Cibulový salát se slanečky
Cibulový salát se slanečky
Cigánská pečienka
Cigánská pečienka
Cikánské halušky
Cikánské halušky
Cikánské koleno
Cikánské koleno
Cikánské toasty
Cikánské toasty
  • Recepty.cz
  • Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact