• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Cibulový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Cibulový chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 37
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulový chléb
Cibulový chléb
Cibulový chléb
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 310
      ml voda
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 380
      g hladká mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička sušené droždí
    • cibule
    • 120
      g žitná chlebová mouka

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny vložíme ingredience v uvedeném pořadí (kromě cibule). Zapneme program Základní (Basic, Normal apod.) pekárny Eta (Vega, Clatronic apod.). Po zvukovém signálu přidáme nakrájenou cibuli (můžeme ji osmahnout nebo i ponechat syrovou; u nás vede syrová jarní cibulka i se zelenou částí).
2
Po upečení chleba vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulový salát s houbami

Cibulový salát s houbami

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#339413)
    Uživatel (#339413) | 19. 3. 2025 19:08

    Dobrý den dělal jsem chleba přesně podle receptu ale bohužel mi těsto nenakynulo a chleba byl nízký možné že máte v receptu nějakou chybu chleba jsem dělal už vícekrát a pokaždé to stejné

  • Vesie | 22. 1. 2020 10:45

    Včera jsem dělala tento chleba a nevím proč prostě mi nenakynul. Upekla se mi z toho úplně zdrcnuta placka. Neví někdo proč?

  • Michaela Sag. | 4. 10. 2019 19:13

    Výborný chlebik........ Moje premiéra s domácí pekarnou. Jen misto vinného octa obyčejný a misto zitne mouky jsdm dala polohrubou moukou..

  • Carryo | 6. 11. 2014 16:51

    Výborný chléb.

  • 5 | 13. 11. 2012 12:26

    Chlebík je vynikající :). Krásně vykynul, ještě lépe voněl, dlouhého života neměl ;-)

  • Ladislav | 14. 6. 2012 14:51

    Ta hladká mouka je mouka obyčejná nebo chlebová nebo nějaká jiná???

  • Ladislav | 14. 6. 2012 12:59

    Jaká je výsledná hmotnost chleba???

  • Lenka Bauerová | 30. 1. 2012 11:27

    Pekla jsem v úpravě normální ocet místo vinného a polohrubá mouka místo žitné chlebové, cibuli jsem dala větší syrovou nadrobno pokrájenou ihned najednou se všemi ostatními ingrediencemi před spuštěním programu. Chléb je výborný, jen té cibule je tam až moc, příště musím použít méně. Nicméně vřele doporučuji si chléb také vyzkoušet. Hodnotím 1.

  • Zuzana V. | 19. 5. 2011 11:22

    Díky tomuto receptu jsem zase přišla na chuť pečení chlebů v domácí pekárně, protože po vyzkoušení všemožných jiných byl tento konečně takový, kdy nám chleba opravdu a moc chutnal! Dávám 1*, pekla jsem ho již 4x, jen jsem se ještě nedonutila koupit tu Žitnou chlebovou mouku a tak jsem ji pokaždé nahradila běžnou polohrubou.

  • PajaP *** | 17. 1. 2010 21:59

    Vonavy, mekky, uzasny vytvor

  • ŠÁRKA STUDNAŘOVÁ | 15. 9. 2009 11:49

    Toto je náš nejoblíbenější chleba, pečeme 2x týdně. Jen ten vinný ocet nám tam až tak "nesedl", tak dáváme klasický, a nemá to chybu!

  • Jana Goišová | 21. 4. 2009 07:16

    Přidala jsme jsem zelenou cibulku a poprvé jsem pekla s čerstvým droždím. Byl krásně nadýchaný. Dávám jedničku a přidávám mezi oblíbené recepty.

  • Zora Manasová | 17. 11. 2008 19:32

    Veľmi rada, takže ahoj, Terka.

  • Tereza J. | 17. 11. 2008 19:09

    Zorka, ďakujem za ponuku, tak si môžeme aj tykať :)))

  • Zora Manasová | 17. 11. 2008 16:11

    Terezka, prosím, bez tej pani, myslím, že sme rovesníčky (plus mínus ZŠ). Mrvia sa mi aj chleby s olejom či maslom. Skúšala som aj viac tekutiny, ale nejako to nezaberá. Skúsim tú syrovátku, ďakujem za radu. Zora

  • Tereza J. | 16. 11. 2008 18:18

    Pani Zorka, skúste pridávať do chleba 1 lyžicu oleja a 3 lyžice sušenej syrovátky.

  • Zora Manasová | 16. 11. 2008 13:00

    V septembri (září) som si kúpila pekáreň PANASONIC s automatickým dávkovačom prísad (mám rada celozrnné chleby). Prvé tri chleby som piekla z chlebových zmesí so sušeným droždím. Neboli zlé, ale nebolo to ono. Skúsila som čerstvé, a to bolo hneď iné kafe. Už robím len s čerstvým droždím, na 500 - 600 g múky polovicu kocky cca 20 - 23 g. Sú krásne vysoké (mám formu do výšky). Mám len jeden problém - dosť sa mrvia. Múky som kúpila v Kauflande, objavila som taj aj múku na kysnuté cesto, asi skúsim aj ju, uvidím.

  • Tereza J. | 14. 11. 2008 19:12

    Pani Anděla, dovolím si odpovedať, pretože mám pocit, že p. Bednářová tu už nechodí. Používam tiež vždy čerstvé droždie, na 1 chlieb dávam 1/3 droždia, teda cca 14 g. Nevážim to presne, rozrežem kocku na tretiny. Akurát keď kúpim balíček droždia s hmotnosťou 250 g, tak tam odvážim, to sa už horšie odhaduje. Tú 1/3 droždia používam na všetky chleby, sladké koláče a chlebíky.

  • Anděla Kubalíková | 14. 11. 2008 19:02

    Dobrý den paní Bednářová. Mám na Vás dotaz, většinou v každím receptu uvádíte "sušené" droždí, já za celé roky jsemtoto droždí nikdy nepoužila, vždy dělám z čerstvého. Proto mě zajímá, jestli je možné použít čerstvé droždí do domácí pekárny, nebo je v tom nějaký rozdíl? Pekárnu mám druhý den a chci zkusit Vaše recepty, když Vás každý tak chválí. Děkuji za odpověď.

  • lenka galvasová | 17. 9. 2008 15:28

    MŃAM,MŃAM,MŃAM

  • petra kubrychtova | 16. 9. 2008 15:11

    chci moc poděkovat za tento báječný recept dělala jsem s osmaženou cibulkou byl super,ale dnes jsem ho udělala s jarní cibulkou i s natí a je to nejlepší chleba jaký jsem kdy jedla super

  • Šárka Boudná | 25. 8. 2008 09:01

    ještě mě paní Bednářová od Vás žádný chleba nezklamal !

  • Michaela Štěpánová | 21. 8. 2008 19:58

    dneska jsem si koupila pekárnu a tohle je první chléb , který jsem v ní pekla, nejen že se povedl, ale i chuťově je prostě vynikající , dávám si ho mezi oblíbené a určitě zopakuju

  • Pavla Sošková | 29. 3. 2008 14:41

    Chleba je super, měl úspěch. Hlavně u manžela. Dávám 1.

  • Zdeňka Bradáčová | 7. 2. 2008 13:02

    Chlebík je opravdu moc dobrý,půlku cibule jsem osmažila,druhou jsem přidala za sirova.Dávám jedničku

  • Miriam | 24. 1. 2008 19:23

    Výborný recept určitě ještě budu tento chlebík dělat. V pekárně ETA program 1 velikost 2

  • Anonym | 15. 1. 2008 08:27

    Koupila jsem si v Makru pytlík s už osmaženou cibulkou.Skladuji v lednici a je vždy po ruce když je potřeba.Netřeba ji dělat.

  • Magda Sandtmannová | 10. 1. 2008 19:03

    Cibuli dávám jednu,takovou tu běžnou velikost,lehce orestovanou,bez toho omastku,cedím to.

  • Jarka O. | 9. 1. 2008 10:46

    Radko, já dělám s jarní cibulkou a dávám 2-3 podle velikosti

  • Tereza J. | 9. 1. 2008 09:58

    Včera som chlieb upiekla a chutí:))) Pekne vonia aj chutí cibuľkou.

  • Radka Albrechtová | 8. 1. 2008 20:43

    a kolik tam dáváte té cibule?

  • Magda Sandtmannová | 7. 1. 2008 18:17

    Já dávám velikost II - velký bochník a kůrku tmavě hnědou-III.

  • Radka Albrechtová | 6. 1. 2008 15:03

    jaká je velikost bochníku a stupeň vypečení?

  • Zdeňka | 4. 1. 2008 21:43

    Taky dávám jedničku,výborný,voňavý chlebík,krásně nakynul,prostě nemá chybu.

  • Magda Sandtmannová | 2. 1. 2008 16:56

    Výborný chléb,opravdu vynikající.Pekla jsem ho jako přílohu ke guláši a sklidila jsem velký úspěch u všech,kdo ochutnali.

  • Jarka Mastilová | 8. 11. 2007 01:39

    dnes jsem pekla tento chlebík a také s osmaženou cibulkou,byl senzační.Donesla jsem ochutnat i kolegyním do práce a všem velice chutnal.Takže opět 1 pro p.B

  • Taťána Demková | 11. 5. 2007 11:49

    Dělala jsem s osmaženou cibulkou a je to supeeer! Díky za receptík, budu dělat častěji :o)

  • Pavla II | 2. 3. 2007 16:06

    Chleba byl opravdu vyborný, krásně voněl a dal se jíst i samotný.

  • Jaroslava Oumarová | 20. 11. 2006 13:55

    Chlebík je moc dobrý, jeden z těch chuťově výrazných. Dala jsem taky syrovou jarní cibulku a krásně to voní...

  • Lenka Sedlářová | 4. 9. 2006 17:48

    Díky za radu,ale vyzkouším až zítra. Teď mlsně čekáme, až zchladne italský bílý chléb.

  • Danuše | 3. 9. 2006 22:08

    Díky za pochvalu. Jsem moc ráda, že vám chutnal. Na osmahnutí cibulky používám další lžíci oleje, ale do chleba dávám pokud možno jen tu cibulku bez tuku.

  • Lenka Sedlářová | 3. 9. 2006 19:21

    Moc dobrý, krásně voní cibulí. Zkoušela jsem se syrovou cibulí. Až budu zkoušet s osmahnutou, mám na osmahnutí cibule použít tu jednu lžíci oleje ze seznamu ingrediencí, nebo na osmahnutí použít další olej?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Hladká mouka Kmín Rostlinný olej Sůl Sušené droždí Vinný ocet Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Banánový chlebíček s kokosem

Banánový chlebíček s kokosem

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Banánové placičky / palačinky

Banánové placičky / palačinky

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

50
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
29
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
29
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Cibulovo-sýrová kanapka
Cibulovo-sýrová kanapka
Cibulový čaj proti kašli a nachlazení
Cibulový čaj proti kašli a nachlazení
Cibulový filet
Cibulový filet
Cibulový koláč III.
Cibulový koláč III.
Cibulový koláč se slaninou
Cibulový koláč se slaninou
Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"
Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"
  • Recepty.cz
  • Cibulový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact