• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cibulový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Cibulový chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 37
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulový chléb
Cibulový chléb
Cibulový chléb
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 310
      ml voda
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 380
      g hladká mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička sušené droždí
    • cibule
    • 120
      g žitná chlebová mouka

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny vložíme ingredience v uvedeném pořadí (kromě cibule). Zapneme program Základní (Basic, Normal apod.) pekárny Eta (Vega, Clatronic apod.). Po zvukovém signálu přidáme nakrájenou cibuli (můžeme ji osmahnout nebo i ponechat syrovou; u nás vede syrová jarní cibulka i se zelenou částí).
2
Po upečení chleba vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulový salát s houbami

Cibulový salát s houbami

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#339413)
    Uživatel (#339413) | 19. 3. 2025 19:08

    Dobrý den dělal jsem chleba přesně podle receptu ale bohužel mi těsto nenakynulo a chleba byl nízký možné že máte v receptu nějakou chybu chleba jsem dělal už vícekrát a pokaždé to stejné

  • Vesie | 22. 1. 2020 10:45

    Včera jsem dělala tento chleba a nevím proč prostě mi nenakynul. Upekla se mi z toho úplně zdrcnuta placka. Neví někdo proč?

  • Michaela Sag. | 4. 10. 2019 19:13

    Výborný chlebik........ Moje premiéra s domácí pekarnou. Jen misto vinného octa obyčejný a misto zitne mouky jsdm dala polohrubou moukou..

  • Carryo | 6. 11. 2014 16:51

    Výborný chléb.

  • 5 | 13. 11. 2012 12:26

    Chlebík je vynikající :). Krásně vykynul, ještě lépe voněl, dlouhého života neměl ;-)

  • Ladislav | 14. 6. 2012 14:51

    Ta hladká mouka je mouka obyčejná nebo chlebová nebo nějaká jiná???

  • Ladislav | 14. 6. 2012 12:59

    Jaká je výsledná hmotnost chleba???

  • Lenka Bauerová | 30. 1. 2012 11:27

    Pekla jsem v úpravě normální ocet místo vinného a polohrubá mouka místo žitné chlebové, cibuli jsem dala větší syrovou nadrobno pokrájenou ihned najednou se všemi ostatními ingrediencemi před spuštěním programu. Chléb je výborný, jen té cibule je tam až moc, příště musím použít méně. Nicméně vřele doporučuji si chléb také vyzkoušet. Hodnotím 1.

  • Zuzana V. | 19. 5. 2011 11:22

    Díky tomuto receptu jsem zase přišla na chuť pečení chlebů v domácí pekárně, protože po vyzkoušení všemožných jiných byl tento konečně takový, kdy nám chleba opravdu a moc chutnal! Dávám 1*, pekla jsem ho již 4x, jen jsem se ještě nedonutila koupit tu Žitnou chlebovou mouku a tak jsem ji pokaždé nahradila běžnou polohrubou.

  • PajaP *** | 17. 1. 2010 21:59

    Vonavy, mekky, uzasny vytvor

  • ŠÁRKA STUDNAŘOVÁ | 15. 9. 2009 11:49

    Toto je náš nejoblíbenější chleba, pečeme 2x týdně. Jen ten vinný ocet nám tam až tak "nesedl", tak dáváme klasický, a nemá to chybu!

  • Jana Goišová | 21. 4. 2009 07:16

    Přidala jsme jsem zelenou cibulku a poprvé jsem pekla s čerstvým droždím. Byl krásně nadýchaný. Dávám jedničku a přidávám mezi oblíbené recepty.

  • Zora Manasová | 17. 11. 2008 19:32

    Veľmi rada, takže ahoj, Terka.

  • Tereza J. | 17. 11. 2008 19:09

    Zorka, ďakujem za ponuku, tak si môžeme aj tykať :)))

  • Zora Manasová | 17. 11. 2008 16:11

    Terezka, prosím, bez tej pani, myslím, že sme rovesníčky (plus mínus ZŠ). Mrvia sa mi aj chleby s olejom či maslom. Skúšala som aj viac tekutiny, ale nejako to nezaberá. Skúsim tú syrovátku, ďakujem za radu. Zora

  • Tereza J. | 16. 11. 2008 18:18

    Pani Zorka, skúste pridávať do chleba 1 lyžicu oleja a 3 lyžice sušenej syrovátky.

  • Zora Manasová | 16. 11. 2008 13:00

    V septembri (září) som si kúpila pekáreň PANASONIC s automatickým dávkovačom prísad (mám rada celozrnné chleby). Prvé tri chleby som piekla z chlebových zmesí so sušeným droždím. Neboli zlé, ale nebolo to ono. Skúsila som čerstvé, a to bolo hneď iné kafe. Už robím len s čerstvým droždím, na 500 - 600 g múky polovicu kocky cca 20 - 23 g. Sú krásne vysoké (mám formu do výšky). Mám len jeden problém - dosť sa mrvia. Múky som kúpila v Kauflande, objavila som taj aj múku na kysnuté cesto, asi skúsim aj ju, uvidím.

  • Tereza J. | 14. 11. 2008 19:12

    Pani Anděla, dovolím si odpovedať, pretože mám pocit, že p. Bednářová tu už nechodí. Používam tiež vždy čerstvé droždie, na 1 chlieb dávam 1/3 droždia, teda cca 14 g. Nevážim to presne, rozrežem kocku na tretiny. Akurát keď kúpim balíček droždia s hmotnosťou 250 g, tak tam odvážim, to sa už horšie odhaduje. Tú 1/3 droždia používam na všetky chleby, sladké koláče a chlebíky.

  • Anděla Kubalíková | 14. 11. 2008 19:02

    Dobrý den paní Bednářová. Mám na Vás dotaz, většinou v každím receptu uvádíte "sušené" droždí, já za celé roky jsemtoto droždí nikdy nepoužila, vždy dělám z čerstvého. Proto mě zajímá, jestli je možné použít čerstvé droždí do domácí pekárny, nebo je v tom nějaký rozdíl? Pekárnu mám druhý den a chci zkusit Vaše recepty, když Vás každý tak chválí. Děkuji za odpověď.

  • lenka galvasová | 17. 9. 2008 15:28

    MŃAM,MŃAM,MŃAM

  • petra kubrychtova | 16. 9. 2008 15:11

    chci moc poděkovat za tento báječný recept dělala jsem s osmaženou cibulkou byl super,ale dnes jsem ho udělala s jarní cibulkou i s natí a je to nejlepší chleba jaký jsem kdy jedla super

  • Šárka Boudná | 25. 8. 2008 09:01

    ještě mě paní Bednářová od Vás žádný chleba nezklamal !

  • Michaela Štěpánová | 21. 8. 2008 19:58

    dneska jsem si koupila pekárnu a tohle je první chléb , který jsem v ní pekla, nejen že se povedl, ale i chuťově je prostě vynikající , dávám si ho mezi oblíbené a určitě zopakuju

  • Pavla Sošková | 29. 3. 2008 14:41

    Chleba je super, měl úspěch. Hlavně u manžela. Dávám 1.

  • Zdeňka Bradáčová | 7. 2. 2008 13:02

    Chlebík je opravdu moc dobrý,půlku cibule jsem osmažila,druhou jsem přidala za sirova.Dávám jedničku

  • Miriam | 24. 1. 2008 19:23

    Výborný recept určitě ještě budu tento chlebík dělat. V pekárně ETA program 1 velikost 2

  • Anonym | 15. 1. 2008 08:27

    Koupila jsem si v Makru pytlík s už osmaženou cibulkou.Skladuji v lednici a je vždy po ruce když je potřeba.Netřeba ji dělat.

  • Magda Sandtmannová | 10. 1. 2008 19:03

    Cibuli dávám jednu,takovou tu běžnou velikost,lehce orestovanou,bez toho omastku,cedím to.

  • Jarka O. | 9. 1. 2008 10:46

    Radko, já dělám s jarní cibulkou a dávám 2-3 podle velikosti

  • Tereza J. | 9. 1. 2008 09:58

    Včera som chlieb upiekla a chutí:))) Pekne vonia aj chutí cibuľkou.

  • Radka Albrechtová | 8. 1. 2008 20:43

    a kolik tam dáváte té cibule?

  • Magda Sandtmannová | 7. 1. 2008 18:17

    Já dávám velikost II - velký bochník a kůrku tmavě hnědou-III.

  • Radka Albrechtová | 6. 1. 2008 15:03

    jaká je velikost bochníku a stupeň vypečení?

  • Zdeňka | 4. 1. 2008 21:43

    Taky dávám jedničku,výborný,voňavý chlebík,krásně nakynul,prostě nemá chybu.

  • Magda Sandtmannová | 2. 1. 2008 16:56

    Výborný chléb,opravdu vynikající.Pekla jsem ho jako přílohu ke guláši a sklidila jsem velký úspěch u všech,kdo ochutnali.

  • Jarka Mastilová | 8. 11. 2007 01:39

    dnes jsem pekla tento chlebík a také s osmaženou cibulkou,byl senzační.Donesla jsem ochutnat i kolegyním do práce a všem velice chutnal.Takže opět 1 pro p.B

  • Taťána Demková | 11. 5. 2007 11:49

    Dělala jsem s osmaženou cibulkou a je to supeeer! Díky za receptík, budu dělat častěji :o)

  • Pavla II | 2. 3. 2007 16:06

    Chleba byl opravdu vyborný, krásně voněl a dal se jíst i samotný.

  • Jaroslava Oumarová | 20. 11. 2006 13:55

    Chlebík je moc dobrý, jeden z těch chuťově výrazných. Dala jsem taky syrovou jarní cibulku a krásně to voní...

  • Lenka Sedlářová | 4. 9. 2006 17:48

    Díky za radu,ale vyzkouším až zítra. Teď mlsně čekáme, až zchladne italský bílý chléb.

  • Danuše | 3. 9. 2006 22:08

    Díky za pochvalu. Jsem moc ráda, že vám chutnal. Na osmahnutí cibulky používám další lžíci oleje, ale do chleba dávám pokud možno jen tu cibulku bez tuku.

  • Lenka Sedlářová | 3. 9. 2006 19:21

    Moc dobrý, krásně voní cibulí. Zkoušela jsem se syrovou cibulí. Až budu zkoušet s osmahnutou, mám na osmahnutí cibule použít tu jednu lžíci oleje ze seznamu ingrediencí, nebo na osmahnutí použít další olej?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Hladká mouka Kmín Rostlinný olej Sůl Sušené droždí Vinný ocet Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce

Brambory s kuřecím masem na kari a…

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

71
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
41
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Svatba druhého nejbohatšího muže planety Bezose: Noc v hotelu za 200 tisíc!

Svatba druhého nejbohatšího muže planety Bezose: Noc v hotelu za 200 tisíc!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Cibulovo-sýrová kanapka
Cibulovo-sýrová kanapka
Cibulový čaj proti kašli a nachlazení
Cibulový čaj proti kašli a nachlazení
Cibulový filet
Cibulový filet
Cibulový koláč III.
Cibulový koláč III.
Cibulový koláč se slaninou
Cibulový koláč se slaninou
Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"
Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"
  • Recepty.cz
  • Cibulový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact