• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Cibulačka a la čína
Napište svůj komentář k receptu

Cibulačka a la čína

autor: Červeňáková Erika
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulačka a la čína
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základní recept
    • 3
      ks cibule středně velké
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      stroužek česnek
    • 50
      g pórek
    • 1
      l vývar zeleninový
  • A la čína
    • 50
      ml bílé víno
    • 1
      špetka kari
    • 1
      sklenice sojová omáčka
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Dvě očištěné cibule nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na plátky a společně opražíme na trošce oleje (cibule zesklovatí a mrkev pustí barvu).
2
Přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájený česnek a ještě krátce opražíme, aby česnek uvolnil vůni.
3
Podlejeme vývarem, osolíme. Dusíme do poloměkka.
4
Přidáme třetí cibuli nakrájenou na kolečka, umytý nakrájený pórek, podle potřeby dolejeme vodou a uvaříme do měkka.
5
A la čína: po přidání brambor a česneku přidáme podle chuti kari, chilli, mletý zázvor a vše krátce podusíme. Dáme pozor, aby se koření nespálilo.
6
Podlejeme vývarem, vínem a podle chuti sójovkou.
7
Když je polévka uvařená, zjemníme sladkou chuť trochou octa.
8
Bramborový škrob namočíme ve vodě a nalejeme do hotové polévky. Krátce povaříme. Polévka má mít jemně pikantní pálivou, sladkokyselou chuť a krémovitou konzistenci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská cibulačka bez vína

Francouzská cibulačka bez vína

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Cibulačka s portským vínem

Cibulačka s portským vínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marta | 29. 12. 2016 17:25

    výborná ala čína nemá to chybu jdu si přidat :-)

  • Pavel | 2. 1. 2015 09:54

    Zkusil jsem také verzi a la čína a musím říct, že je to vynikající..opravdu dávám za jedna :)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 10. 2. 2013 17:10

    Vyzkoušela jsem variantu a la čína: vždycky toho musím navařit kotel a stejně se po tom zapráší - má to velký úspěch nejen v rodině, ale i mezi přáteli...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Česnek Chilli Cibule Kari Mrkev Ocet Pórek Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Vývar Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Nedělní štola

Nedělní štola

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Obložená vejce

Obložená vejce

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Avokádový krém

Avokádový krém

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
11
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Narozeninový den hvězd Primy: Dojatý Bouček a náročná Nesvačilová!

Narozeninový den hvězd Primy: Dojatý Bouček a náročná Nesvačilová!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

  • Recepty.cz
  • Cibulačka a la čína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact