• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chriapky
Napište svůj komentář k receptu

Chriapky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chriapky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 120
      g nasekané ořechy
    • 120
      g ořechy Mleté
    • 150
      g moučkový cukr
    • 30
      g strouhanka
    • 2
      ks vejce
  • Krém
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce kakao
    • 200
      g hera
    • čokoláda na vaření
    • dortové oplatky

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto smícháme a na plech vyložený papírem na pečení klademe malou lžičkou kopečky velikosti ořechu. Pečeme při 175 °C asi 8 minut. Měly by být mírně růžové.
2
Krém připravíme tak, že vejce, cukr a kakao vymícháme nad párou do hustého krému. Necháme vychladnout a potom přidáme heru. Vyšleháme do pěny. Z oplatek plechovým vykrajovátkem povykrajujeme kolečka. Upečené ořechové kousky natřeme krémem a přilepíme na oplatek. Postříkáme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová | 5. 12. 2006 18:05

    Dortové oplatky jsou asi 3-4 mm vysoké čtvercové, obdélníkové nebo kruhové pláty z vaflového těsta, neplněné, tedy suché. Jsou balené po 4-6 a mají na sobě vyražený kostičkovaný vzorek. Najdete je nejspíš poblíž pečiva v téměř každé samoobsluze:-)

  • Luthien | 5. 12. 2006 14:41

    Asi to bude znít trochu hloupě, ale nejsem si jistá, co jsou to dortové oplatky? Znám třeba lázeňské, ale dortové ne... :o)

  • Dagmar Dřevojanová | 18. 11. 2006 21:21

    Poradím Janě. Co takhle KŘAPULKY? Je to podobné a líbí se mi to k tomu. Zkusila jsem je, aby bylo něco nového. Jsou prima. Dělá to ta oplatka a taky ten krém s vajíčkem a kapkou rumu (to jsem si neodpustila) tomu dá šmrnc.Dáša

  • Jana | 9. 11. 2006 11:37

    Jak se tak dívám na recept,je to vlastně podobné kokoskám s krémem a oplatkou,jen místo kokosu jsou ořechy.Určitě vyzkouším.Jen přemýšlím,jak do češtiny přeložit ten název.

  • Jarmila Vaľová | 7. 11. 2006 22:55

    Ano je to pravda,tento recept je od pani moderátorky Andy Timkovej,ktorá ho má od svojej babky a zverejnila ho v televízii pred vianocami ale už si nepamätám v ktorom roku to bolo.Uverejnila som ho preto,lebo je naozaj vynikajúci a chcela som sa s ním podeliť.

  • Zuzka Bernátová | 6. 11. 2006 18:46

    Potvrdzujem sú fakt božské ,ja ich robim hnedˇz dvoch dávok.

  • Anka | 6. 11. 2006 12:53

    Pokiaľ viem, tak tento recept pochádza od istej slovenskej moderátorky, ktorá ho zverejnila ako jeden z jej tradičných rodinných receptov. Môžem potvrdiť, že chriapky sú skutočne výborné a chutné. Hodnotím 1***

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vafle Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Vafle Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Dortové oplatky Hera Kakao Moučkový cukr Nasekané ořechy Ořechy Strouhanka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Hrášková polévka 2

Hrášková polévka 2

Ovesná kaše s banánem

Ovesná kaše s banánem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

61
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Buřty na pivu
Buřty na pivu
22
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
18
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
18
Čevabčiči
Čevabčiči

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Chriapky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact