• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chřestové rizoto s krevetami
Napište svůj komentář k receptu

Chřestové rizoto s krevetami

autor: tajfun1
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chřestové rizoto s krevetami
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 0,50
      hrnek rýže na rizoto Arborio, Carnaroli aj.
    • 300
      ml drůbeží vývar
    • 250
      g chřest čerstvý
    • sůl
    • 5
      ks krevety
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      lžička cukr
    • 25
      g parmazán
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      lžíce máslo čím víc, tím bude krémovější

Postup přípravy receptu

1
Chřest:
2
Oloupeme (bílý až k vrcholu, zelený - spodní 1/3), oddělíme horní část a dáme je do kastrůlku. Zbylé části nahrubo nakrájíme a přidáme k vrškům. Do kastrůlku dáme lžičku soli a lžičku cukru, přidáme vařící vodu a vaříme do změknutí (cca 10-15 min). Po uvaření dáme horní části stranou, vodu slijeme (nevyléváme, použijeme ji na rýži !) a zbylé kousky chřestu rozmixujeme.
3
Tip:
4
- čerstvý chřest by měl při ohnutí prasknout a vytéká z něj šťáva.
5
- chřestová sezóna v Čr je v květnu a červnu.
6
Risotto:
7
Na pánvi rozpustíme máslo (hlídáme teplotu, aby se nepřepálilo), přidáme cibulku a restujeme. K cibulce přidáme krevety a také je orestujeme. Když jsou krevety hotové, vyndáme je a dáme stranou. Nyní na pánev nasypeme propranou a okapanou rýži a chvilku pražíme. Nyní nalijeme víno a počkáme, až se odpaří alkohol a zůstane jen extrakt. Teď přidáme naběračku kuřecího a chřestového vývaru.
8
Až se vývar vsákne do rýže, přidáme další naběračku vývaru (kuřecí a chřestový střídáme) a tak to opakujeme, až se rýže uvaří. Nyní přidáme do rýže rozmixovaný chřest a zamícháme. Dále přidáme najemno nastrouhaný parmezán a opět důkladně promícháme. Risotto dochutíme dle potřeby solí. Nyní už můžeme risotto servírovat. (nezapomeneme krevety a horní části chřestu přihřát, je vhodné je polít trochou rozpuštěného másla)
9
Risotto můžeme posypat najemno nasekanou hladkou petrželkou.
10
Dobrou chuť
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

Rizoto s červenými krevetami podle…

Chřestové balíčky s koriandrovým pestem

Chřestové balíčky s koriandrovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tajfun1 | 6. 6. 2012 17:29

    2 kostky o tlousce 1,5-2cm ...odhaduju tak 60-80g

  • apak | 28. 5. 2012 18:59

    :-D

  • Ladia
    Ladia | 28. 5. 2012 08:42

    Opravdu tam patří půl kila másla?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Mořské plody (Dary moře) Zelenina
Maso Pokrmy Z rýže Ze zeleniny Dary moře Květen Červen Oběd Večeře Vaření Restování Pražení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Chřest Cibule Cukr Drůbeží vývar Krevety Máslo Parmazán Rýže na rizoto Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Čočka žravka

Čočka žravka

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Indiánci

Indiánci

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

42
Fazolový salát s mletým masem
Fazolový salát s mletým…
26
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
24
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
18
Domácí lučina
Domácí lučina
15
Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové rizoto
Chřestové rizoto
Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy
Chřestovo-hráškový salát s japonskými…
Chřestový koláč s hráškem
Chřestový koláč s hráškem
Chřestový krém - polévka
Chřestový krém - polévka
  • Recepty.cz
  • Chřestové rizoto s krevetami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact