• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chřestové rizoto s krevetami
Napište svůj komentář k receptu

Chřestové rizoto s krevetami

autor: tajfun1
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chřestové rizoto s krevetami
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 0,50
      hrnek rýže na rizoto Arborio, Carnaroli aj.
    • 300
      ml drůbeží vývar
    • 250
      g chřest čerstvý
    • sůl
    • 5
      ks krevety
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      lžička cukr
    • 25
      g parmazán
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      lžíce máslo čím víc, tím bude krémovější

Postup přípravy receptu

1
Chřest:
2
Oloupeme (bílý až k vrcholu, zelený - spodní 1/3), oddělíme horní část a dáme je do kastrůlku. Zbylé části nahrubo nakrájíme a přidáme k vrškům. Do kastrůlku dáme lžičku soli a lžičku cukru, přidáme vařící vodu a vaříme do změknutí (cca 10-15 min). Po uvaření dáme horní části stranou, vodu slijeme (nevyléváme, použijeme ji na rýži !) a zbylé kousky chřestu rozmixujeme.
3
Tip:
4
- čerstvý chřest by měl při ohnutí prasknout a vytéká z něj šťáva.
5
- chřestová sezóna v Čr je v květnu a červnu.
6
Risotto:
7
Na pánvi rozpustíme máslo (hlídáme teplotu, aby se nepřepálilo), přidáme cibulku a restujeme. K cibulce přidáme krevety a také je orestujeme. Když jsou krevety hotové, vyndáme je a dáme stranou. Nyní na pánev nasypeme propranou a okapanou rýži a chvilku pražíme. Nyní nalijeme víno a počkáme, až se odpaří alkohol a zůstane jen extrakt. Teď přidáme naběračku kuřecího a chřestového vývaru.
8
Až se vývar vsákne do rýže, přidáme další naběračku vývaru (kuřecí a chřestový střídáme) a tak to opakujeme, až se rýže uvaří. Nyní přidáme do rýže rozmixovaný chřest a zamícháme. Dále přidáme najemno nastrouhaný parmezán a opět důkladně promícháme. Risotto dochutíme dle potřeby solí. Nyní už můžeme risotto servírovat. (nezapomeneme krevety a horní části chřestu přihřát, je vhodné je polít trochou rozpuštěného másla)
9
Risotto můžeme posypat najemno nasekanou hladkou petrželkou.
10
Dobrou chuť
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

Rizoto s červenými krevetami podle…

Chřestové balíčky s koriandrovým pestem

Chřestové balíčky s koriandrovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tajfun1 | 6. 6. 2012 17:29

    2 kostky o tlousce 1,5-2cm ...odhaduju tak 60-80g

  • apak | 28. 5. 2012 18:59

    :-D

  • Ladia
    Ladia | 28. 5. 2012 08:42

    Opravdu tam patří půl kila másla?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Mořské plody (Dary moře) Zelenina
Maso Pokrmy Z rýže Ze zeleniny Dary moře Květen Červen Oběd Večeře Vaření Restování Pražení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Chřest Cibule Cukr Drůbeží vývar Krevety Máslo Parmazán Rýže na rizoto Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
31
Porn Star Martini
Porn Star Martini
22
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Lovošská topinka
Lovošská topinka
11
Čevabčiči
Čevabčiči

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové rizoto
Chřestové rizoto
Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy
Chřestovo-hráškový salát s japonskými…
Chřestový koláč s hráškem
Chřestový koláč s hráškem
Chřestový krém - polévka
Chřestový krém - polévka
  • Recepty.cz
  • Chřestové rizoto s krevetami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact