• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chorizové chlebánky - TAPAS
Napište svůj komentář k receptu

Chorizové chlebánky - TAPAS

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chorizové chlebánky - TAPAS
Chorizové chlebánky - TAPAS
Chorizové chlebánky - TAPAS
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • hladká mouka 2 a půl hrnku
    • 250
      ml voda vlažná
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • mléko nebo žloutek na potření
    • 70
      g chorizo nebo papriková klobása
  • volitelné
    • 3
      lžička nakládaná kukuřice

Postup přípravy receptu

1
Mouku smíchejte s droždím a cukrem. Pak přidejte sůl a vodu a vypracujte hladké těsto. Nemělo by se vám lepit, podle potřeby přidejte ještě mouku. Dno mísy lehce posypte moukou, vložte do ní těsto, lehce poprašte moukou, mísu zakryjte vlhkou utěrkou a nechte cca hodinku kynout na teplém místě.
2
Připravte si chorizo nebo klobásu. Nakrájejte na kolečka a ta potom na čtvrtiny.
3
Po hodině kynutí vyndejte těsto z mísy, propracujte a nakrájejte na menší stejně velké kousky. Z každého kousku udělejte placičku - ta by měla být velká asi jako dlaň a široká mezi půl až jedním centimetrem. Dejte cca 6 kousků choriza na vaši placičku a zabalte - nahoře umáčkněte prsty. Můžete přidat k chorizu kukuřici nebo ho jí zcela nahradit a tak si udělat vegetariánskou verzi. Mělo by vám vyjít 24-28 kuliček.
4
Pokud byste měli málo choriza/klobásky, zkuste použít slaninu nebo upečte prázdné.
5
Výborné jako svačinka, chuťovka nebo pro návštěvu.
6
Kuličky dejte na plech s pečícím papírem - nechte mezi nimi místečko (asi 3-4 cm) a nechte ještě trochu nakynout (10-15 minut). Před pečením potřete mlékem nebo rozšlehaným žloutkem. Pak pečte 20 minut na 200°C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné žitné chlebánky (žemle)

Plněné žitné chlebánky (žemle)

TAPAS: nakládané žampióny

TAPAS: nakládané žampióny

Papričky Padrón - tapas

Papričky Padrón - tapas

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Chléb & placky
Chuťovky Ostatní Slané Pečiva Snídaně Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chorizo Cukr Hladká mouka Mléko Nakládaná kukuřice Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Bramborovo-květákové placičky

Bramborovo-květákové placičky

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

329
Dýňová tortila
Dýňová tortila
310
Máslové řízky
Máslové řízky
293
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
42
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
33
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
AHA.cz Honza Nedvěd (78) a jeho Pavlínka: První společné foto po letech

Honza Nedvěd (78) a jeho Pavlínka: První společné foto po letech

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Kopřivová se ozvala z nemocnice: Narkóza byla útěcha za všechny sra*ky!

Kopřivová se ozvala z nemocnice: Narkóza byla útěcha za všechny sra*ky!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Další doporučené recepty:

Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Chorizo jednohubky - tapas
Chorizo jednohubky - tapas
Chorizo na víně - tapas
Chorizo na víně - tapas
Chorvatská polévka (Zagorská)
Chorvatská polévka (Zagorská)
Chorvatské rizoto
Chorvatské rizoto
Chorvatský bramborový salát z Dolače
Chorvatský bramborový salát z Dolače
  • Recepty.cz
  • Chorizové chlebánky - TAPAS
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact