• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Chocolatée moussie
Napište svůj komentář k receptu

Chocolatée moussie

autor: Kuchařka21
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 18 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chocolatée moussie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • čokoláda 1-2 tabulky
    • sníh z bílku ze 3-4 vajec
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      lžíce máslo
    • voda
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Tento recept jsem se naučila od své kolegyně na stáži v Anglii. Zaujalo mě, jak je dezert chutný a jednoduchý.
2
1. Napustíme do středního rendlíku trošku vody, opřeme na něj ještě jeden rendlík (nesmí se dotýkat dnem) a hodíme do něj máslo, necháme trochu rozehřát, přidáme nalámanou čokoládu a malinko vody.
3
2. Než se nám rozpustí čokoláda, tak si rozdělíme vejce, ušleháme sníh a žloutky zamícháme lžící.
4
3. Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do nádoby, stěrkou po troškách přidáme bílek. Ten ovšem nevmícháme, ale "vsekáme" tak, že stěrku obrátíme na bok a od prostředka prudkými pohyby sekáme do stěn mísy. Když přidáme sníh, po lžících přidáváme bílek.
5
4. Teď máme prakticky vše hotové, klidně naběračkou rozlejeme směs do mističek, přikryjeme je alobalem a dáme do ledničky. Nejlepší je dělat tento recept večer přes noc ztuhne nejlépe. V konečné fázi můžeme ještě například vyrobit čokoládové pilinky, stačí škrabkou břejíždět po bílé čokoládě.
6
TAK CO, CHUTNÁ? :)
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kuchařka21 | 13. 3. 2011 15:19

    to byl překlep, po troškách přidáváme sníh a potom po lžičce přidává žloutek ;)

  • Klára K. | 13. 3. 2011 09:57

    Moc tomu nerozumiem, najprv so stierkou pridávame po troške bielok, ďalej, "keď pridáme sneh, po lyžiciach pridáme bielok". Tak ako to vlastne je?

  • Kuchařka21 | 13. 3. 2011 09:29

    Tak to já se nikdy nebála, používám vajíčka domácí ;)

  • babča | 12. 3. 2011 22:26

    recept dobrý,jen v dnešní době je riskantní jíst syrová vejce.!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dezerty Dopolední svačina Šlehání Vegetariáni Narozeniny Oslava Silvestr Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Máslo Sníh z bílku Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Mufínky

Mufínky

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
19
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
14
Ořechové řezy naší babičky
Ořechové řezy naší…
13
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Michaela Ochotská přivítala na svět miminko!

Michaela Ochotská přivítala na svět miminko!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

  • Recepty.cz
  • Chocolatée moussie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact