• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chocolatée moussie
Napište svůj komentář k receptu

Chocolatée moussie

autor: Kuchařka21
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 18 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chocolatée moussie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • čokoláda 1-2 tabulky
    • sníh z bílku ze 3-4 vajec
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      lžíce máslo
    • voda
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Tento recept jsem se naučila od své kolegyně na stáži v Anglii. Zaujalo mě, jak je dezert chutný a jednoduchý.
2
1. Napustíme do středního rendlíku trošku vody, opřeme na něj ještě jeden rendlík (nesmí se dotýkat dnem) a hodíme do něj máslo, necháme trochu rozehřát, přidáme nalámanou čokoládu a malinko vody.
3
2. Než se nám rozpustí čokoláda, tak si rozdělíme vejce, ušleháme sníh a žloutky zamícháme lžící.
4
3. Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do nádoby, stěrkou po troškách přidáme bílek. Ten ovšem nevmícháme, ale "vsekáme" tak, že stěrku obrátíme na bok a od prostředka prudkými pohyby sekáme do stěn mísy. Když přidáme sníh, po lžících přidáváme bílek.
5
4. Teď máme prakticky vše hotové, klidně naběračkou rozlejeme směs do mističek, přikryjeme je alobalem a dáme do ledničky. Nejlepší je dělat tento recept večer přes noc ztuhne nejlépe. V konečné fázi můžeme ještě například vyrobit čokoládové pilinky, stačí škrabkou břejíždět po bílé čokoládě.
6
TAK CO, CHUTNÁ? :)
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kuchařka21 | 13. 3. 2011 15:19

    to byl překlep, po troškách přidáváme sníh a potom po lžičce přidává žloutek ;)

  • Klára K. | 13. 3. 2011 09:57

    Moc tomu nerozumiem, najprv so stierkou pridávame po troške bielok, ďalej, "keď pridáme sneh, po lyžiciach pridáme bielok". Tak ako to vlastne je?

  • Kuchařka21 | 13. 3. 2011 09:29

    Tak to já se nikdy nebála, používám vajíčka domácí ;)

  • babča | 12. 3. 2011 22:26

    recept dobrý,jen v dnešní době je riskantní jíst syrová vejce.!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dezerty Dopolední svačina Šlehání Vegetariáni Narozeniny Oslava Silvestr Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Máslo Sníh z bílku Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Banánky I

Banánky I

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

49
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
49
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
48
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…
47
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
33
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Chocolatée moussie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact