• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chocolatée moussie
Napište svůj komentář k receptu

Chocolatée moussie

autor: Kuchařka21
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 18 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chocolatée moussie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • čokoláda 1-2 tabulky
    • sníh z bílku ze 3-4 vajec
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      lžíce máslo
    • voda
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Tento recept jsem se naučila od své kolegyně na stáži v Anglii. Zaujalo mě, jak je dezert chutný a jednoduchý.
2
1. Napustíme do středního rendlíku trošku vody, opřeme na něj ještě jeden rendlík (nesmí se dotýkat dnem) a hodíme do něj máslo, necháme trochu rozehřát, přidáme nalámanou čokoládu a malinko vody.
3
2. Než se nám rozpustí čokoláda, tak si rozdělíme vejce, ušleháme sníh a žloutky zamícháme lžící.
4
3. Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do nádoby, stěrkou po troškách přidáme bílek. Ten ovšem nevmícháme, ale "vsekáme" tak, že stěrku obrátíme na bok a od prostředka prudkými pohyby sekáme do stěn mísy. Když přidáme sníh, po lžících přidáváme bílek.
5
4. Teď máme prakticky vše hotové, klidně naběračkou rozlejeme směs do mističek, přikryjeme je alobalem a dáme do ledničky. Nejlepší je dělat tento recept večer přes noc ztuhne nejlépe. V konečné fázi můžeme ještě například vyrobit čokoládové pilinky, stačí škrabkou břejíždět po bílé čokoládě.
6
TAK CO, CHUTNÁ? :)
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kuchařka21 | 13. 3. 2011 15:19

    to byl překlep, po troškách přidáváme sníh a potom po lžičce přidává žloutek ;)

  • Klára K. | 13. 3. 2011 09:57

    Moc tomu nerozumiem, najprv so stierkou pridávame po troške bielok, ďalej, "keď pridáme sneh, po lyžiciach pridáme bielok". Tak ako to vlastne je?

  • Kuchařka21 | 13. 3. 2011 09:29

    Tak to já se nikdy nebála, používám vajíčka domácí ;)

  • babča | 12. 3. 2011 22:26

    recept dobrý,jen v dnešní době je riskantní jíst syrová vejce.!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dezerty Dopolední svačina Šlehání Vegetariáni Narozeniny Oslava Silvestr Návštěva Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Máslo Sníh z bílku Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Piña colada / Koktejly

Piña colada / Koktejly

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

45
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
44
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
42
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
42
Plněné papriky ve smetanové omáčce
Plněné papriky ve…
37
Porn Star Martini
Porn Star Martini

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Chocolatée moussie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact