• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chobotnice po athénsku
Napište svůj komentář k receptu

Chobotnice po athénsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chobotnice po athénsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g chobotnice - mražené (Nebo mořské ovoce)
    • 150
      g cibule
    • 300
      g rajčata
    • 200
      ml bílé víno
    • 100
      ml olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      špetka petželka

Postup přípravy receptu

1
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi 1/2 hodiny doměkka. Rajčata spaříme sloupneme slupky, zbavíme je jádřinců a pokrájíme na nudličky. Na zbylém oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme k chobotnicím spolu s rajčaty, pepřem, solí a oreganem. Podusíme. Posypeme petrželkou a podáváme s pečenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chobotnice na cibuli

Chobotnice na cibuli

Grilované chobotnice na rukolovém salátu

Grilované chobotnice na rukolovém…

Smažené chobotnice

Smažené chobotnice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RADKA | 9. 11. 2014 12:15

    :-) V Chorvatsku jsme měli chobonice pod pekou. Musí být velké a čestvé. Nahradila jsem malými, dle tohoto receptu a přidala k hotové pečené zelenině /cuketa, paprika, brambor, mrkev, cilule, česnek, vše na velké kusy, zalít olivovým olejem a přidat čerstvý tymiján/. Velká mňmka :-P

  • zdenek novotný | 9. 7. 2012 10:35

    dobrý recept,vše čerstvý je základ a opečený toust na olivovém oleji,to nemá chybu.

  • Nela | 7. 10. 2011 11:19

    je chobotnicové jídlo, konečně něco podobnýho dorazilo do čech, mořský potvory mam ráda, i když žiju v nepřímořském státě, zkusím

  • Lucie | 2. 2. 2011 15:02

    Spatne jste si to precetli..pokud ste to varili s 1 palickou cesneku,tak to musel byt fakt mazec..v receptu je uvedeno 1 STROUZEK,ne 1 PALICKA :-P Na traveni to rozhodne narocnejsi je,ale musite ji uvarit fakt do mekka,trva to velice dlouho..doslova z ni vyvarte dusi a pak by se mel hlavonozec travit lepe ;-)

  • Michal Honza | 17. 9. 2010 11:28

    Velice dobré jídlo. K jeho přípravě však doporučuji co nejkvalitnější olej a rozhodně ne mražené chobotnice !!!!!

  • Zuzka | 4. 2. 2008 14:29

    Ziju uz tretim rokem v Recku, takze s mym manzelem takove jidla zboznujeme. Jen jsem udelala male upravy. Palicka cesneku je opravdu moc, zbytecne prebije chut chobotnic, takze jsem mnozstvi snizila, oleje naopak pridala, jsme na neho zvykli. Chobotnicky jsem podusila v tlakovem hrnci. Oregano pridavat az ke konci jinak jidlo zhorkne. Omacku jsem si udelala zvlast ( zesklovatela cibulku pridala cesnek, rajcata a koreni a zalila vyvarem z chobotnic). Kdyz vam omacka treba nebude chutnat, vzdy se daji alespon zachranit chobotnice a snist obycejnym zpusobem posypane oreganem a zalite olivovym olejem a pokapane citronem. S cim opravdu nesouhlasym je podavani s opecenymi brambory. Tyto jidla se podavaji s bilym krupavym pecivem, opecenym chlebem, nebo makarony (takove ty kratke rourky) a salatem, treba reckym. Zadny morsky vytvor si brambory opravdu nezaslouzi.

  • Zuzka | 2. 5. 2007 16:33

    Jesli to traveni neni spise zpusobeno takovou davkou cesneku. 1 palicka se mi zda opravdu mnoho, cesnek je vyborny je afrodisiakum, ale nemelo by se to s nim prehanet...

  • Klara Kholova | 31. 8. 2006 22:15

    jestli take muzu pridat jeste jeden komentar, take jsem pot snedeni mela veliky problem chobotnice stravit

  • Klara Kholova | 14. 12. 2005 22:23

    ..tak dodavam dodatek...jidlo bylo dobre, jak pisi nize, ale mela jsem velky problem chobotnice vubec stravit...tak nevim, jestli je to mym zaludkem nebo upravou :)

  • Klara Kholova | 14. 11. 2005 20:12

    Tak právě si na těchto chobotničkách pochutnávám :) Dokonce jsem můj výtvor i vyfotila, takže kdyby měla autorka zájem přidat k receptu foto, mohu poslat.Musím přiznat, poprvé v životě jsem se odvážila doma uvařit chobotničky a dopadlo to celkem fajn i když jsem měla velké obavy. Jak se ukázalo, neopodstatněné :)

  • Pavlína Žaliová | 20. 4. 2005 08:45

    Recept nám chutnal, jen bych doporučila snížit množství oleje, i když je olivový olej zdravý, bylo ho opravdu příliš.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Mořské plody (Dary moře) Chobotnice
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Dušení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Chobotnice - mražené Cibule Olivový olej Oregáno Pepř mletý Petželka Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Výborné buchty

Výborné buchty

Sumeček

Sumeček

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

46
Dýňová tortila
Dýňová tortila
46
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
35
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
34
Bílý chléb dokonalý
Bílý chléb dokonalý
34
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Chlupaté knedlíky ze solamylu
Chlupaté knedlíky ze solamylu
Chlupaté volské oko
Chlupaté volské oko
Chobotnice na cibuli
Chobotnice na cibuli
Chobotničky ze špaget
Chobotničky ze špaget
Chocolate chip Cheesecake
Chocolate chip Cheesecake
Chodský koláč
Chodský koláč
  • Recepty.cz
  • Chobotnice po athénsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact