• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chobotnice po athénsku
Napište svůj komentář k receptu

Chobotnice po athénsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chobotnice po athénsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g chobotnice - mražené (Nebo mořské ovoce)
    • 150
      g cibule
    • 300
      g rajčata
    • 200
      ml bílé víno
    • 100
      ml olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      špetka petželka

Postup přípravy receptu

1
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi 1/2 hodiny doměkka. Rajčata spaříme sloupneme slupky, zbavíme je jádřinců a pokrájíme na nudličky. Na zbylém oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme k chobotnicím spolu s rajčaty, pepřem, solí a oreganem. Podusíme. Posypeme petrželkou a podáváme s pečenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chobotnice na cibuli

Chobotnice na cibuli

Grilované chobotnice na rukolovém salátu

Grilované chobotnice na rukolovém…

Smažené chobotnice

Smažené chobotnice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RADKA | 9. 11. 2014 12:15

    :-) V Chorvatsku jsme měli chobonice pod pekou. Musí být velké a čestvé. Nahradila jsem malými, dle tohoto receptu a přidala k hotové pečené zelenině /cuketa, paprika, brambor, mrkev, cilule, česnek, vše na velké kusy, zalít olivovým olejem a přidat čerstvý tymiján/. Velká mňmka :-P

  • zdenek novotný | 9. 7. 2012 10:35

    dobrý recept,vše čerstvý je základ a opečený toust na olivovém oleji,to nemá chybu.

  • Nela | 7. 10. 2011 11:19

    je chobotnicové jídlo, konečně něco podobnýho dorazilo do čech, mořský potvory mam ráda, i když žiju v nepřímořském státě, zkusím

  • Lucie | 2. 2. 2011 15:02

    Spatne jste si to precetli..pokud ste to varili s 1 palickou cesneku,tak to musel byt fakt mazec..v receptu je uvedeno 1 STROUZEK,ne 1 PALICKA :-P Na traveni to rozhodne narocnejsi je,ale musite ji uvarit fakt do mekka,trva to velice dlouho..doslova z ni vyvarte dusi a pak by se mel hlavonozec travit lepe ;-)

  • Michal Honza | 17. 9. 2010 11:28

    Velice dobré jídlo. K jeho přípravě však doporučuji co nejkvalitnější olej a rozhodně ne mražené chobotnice !!!!!

  • Zuzka | 4. 2. 2008 14:29

    Ziju uz tretim rokem v Recku, takze s mym manzelem takove jidla zboznujeme. Jen jsem udelala male upravy. Palicka cesneku je opravdu moc, zbytecne prebije chut chobotnic, takze jsem mnozstvi snizila, oleje naopak pridala, jsme na neho zvykli. Chobotnicky jsem podusila v tlakovem hrnci. Oregano pridavat az ke konci jinak jidlo zhorkne. Omacku jsem si udelala zvlast ( zesklovatela cibulku pridala cesnek, rajcata a koreni a zalila vyvarem z chobotnic). Kdyz vam omacka treba nebude chutnat, vzdy se daji alespon zachranit chobotnice a snist obycejnym zpusobem posypane oreganem a zalite olivovym olejem a pokapane citronem. S cim opravdu nesouhlasym je podavani s opecenymi brambory. Tyto jidla se podavaji s bilym krupavym pecivem, opecenym chlebem, nebo makarony (takove ty kratke rourky) a salatem, treba reckym. Zadny morsky vytvor si brambory opravdu nezaslouzi.

  • Zuzka | 2. 5. 2007 16:33

    Jesli to traveni neni spise zpusobeno takovou davkou cesneku. 1 palicka se mi zda opravdu mnoho, cesnek je vyborny je afrodisiakum, ale nemelo by se to s nim prehanet...

  • Klara Kholova | 31. 8. 2006 22:15

    jestli take muzu pridat jeste jeden komentar, take jsem pot snedeni mela veliky problem chobotnice stravit

  • Klara Kholova | 14. 12. 2005 22:23

    ..tak dodavam dodatek...jidlo bylo dobre, jak pisi nize, ale mela jsem velky problem chobotnice vubec stravit...tak nevim, jestli je to mym zaludkem nebo upravou :)

  • Klara Kholova | 14. 11. 2005 20:12

    Tak právě si na těchto chobotničkách pochutnávám :) Dokonce jsem můj výtvor i vyfotila, takže kdyby měla autorka zájem přidat k receptu foto, mohu poslat.Musím přiznat, poprvé v životě jsem se odvážila doma uvařit chobotničky a dopadlo to celkem fajn i když jsem měla velké obavy. Jak se ukázalo, neopodstatněné :)

  • Pavlína Žaliová | 20. 4. 2005 08:45

    Recept nám chutnal, jen bych doporučila snížit množství oleje, i když je olivový olej zdravý, bylo ho opravdu příliš.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Mořské plody (Dary moře) Chobotnice
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Dušení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Chobotnice - mražené Cibule Olivový olej Oregáno Pepř mletý Petželka Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované kuře

Grilované kuře

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Brokolice se žampiony

Brokolice se žampiony

Trubičky

Trubičky

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Salát Caprese

Salát Caprese

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

52
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…
46
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
46
Rybí polévka s rajčaty
Rybí polévka s rajčaty
33
Bramborový guláš s baby karotkou
Bramborový guláš s baby…
22
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Chlupaté knedlíky ze solamylu
Chlupaté knedlíky ze solamylu
Chlupaté volské oko
Chlupaté volské oko
Chobotnice na cibuli
Chobotnice na cibuli
Chobotničky ze špaget
Chobotničky ze špaget
Chocolate chip Cheesecake
Chocolate chip Cheesecake
Chodský koláč
Chodský koláč
  • Recepty.cz
  • Chobotnice po athénsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact